Rolex Yacht Master u novoj verziji

Na ovogodišnjoj Baselworld izložbi, Rolex je predstavio nekoliko svojih klasičnih modela, sa modernim novitetima i unapređenjima…

Model koji je došao sa najviše noviteta, bio je novi Yacht Master 42. Ime Yacht Master je prvi put korišćeno od strane ovog brenda tokom šezdesetih godina, kada su kreirali nautički inspirisani Daytona model, koji je ostao na nivou koncepta i nikada nije zvanično ušao u proizvodnju. Tek 1992.godine, Rolex je predstavio prvu generaciju Yacht Master modela, koji je bio lansiran u verziji od žutog zlata, sa belim brojčanikom.

Od tada, ovaj morski inspirisani sportski časovnik konstantno dobija nove dimenzije, materijale i prilagođavanja svog dizajna. Za ovu godinu, Yacht Master je prošao kroz jedan od najodvažnijih preobražaja ikada. Iako poseduje nekoliko estetskih elemenata koji su inspirisani Everose verzijom iz 2015.godine, ovaj model deluje sveže i sasvim unapređeno.

Najveća promena dolazi u formi povećanog kućišta, koje sada meri 42 umesto 40 mm, što ga čini najvećim modelom do sada. Ova promena mu takođe pomaže da se dodatno odvoji od Rolex Submariner modela. Novi Rolex Yacht Master 42 trenutno je dostupan samo u verziji od belog zlata, a očekuje se da će više verzija biti lansirano tokom predstojećih nekoliko godina.

Glomaznije kućište novog Rolex modela u sebi sadrži mehanizam 3235 nove generacije, koji poseduje efikasni pogodn, Chronergy oprugu i dužu rezervu energije od 70 sati. Nova verzija ima dvosmernu Cerachrom bazu, koja je kreirana u crnoj boji, sa odvažnim šezdesetominutnim insertima.

Brojčanik modela je takođe crne boje, sa kazaljkama, indeksima i inskripcijama kontrastne bele. Čitavu ovu temu prati i fantastična Rolex gumena narukvica OysterFlex, koja u sebi sadrži metalna sečiva, a takođe poseduje i Rolex Glidelock sistem. Predstavljen zajedno sa drugim unapređenim modelima, Rolex Oyster Perpetual Yacht Master 42 će biti dostupan za kupovinu kasnije ove godine, sa cenom od 26.700 evra.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion