Rolex lansira novi Oyster Perpetual model

Rolex brend je upravo predstavio novi Oyster Perpetual 41 model, kojim menja svoju verziju prečnika 39 mm…

Lansirajući model većeg kućišta, Rolex je napravio donekle iznenađujući potez. Oyster Perpetual 39 mm bio je popularan od svog lansiranja 2015.godine, dok su se njegove dimenzije smatrale savršenim od strane brojnih fanova slavnog brenda. Ipak, kućište prečnika 41 mm je po svemu sudeći novi standard za muške Rolex modele.

Novi Rolex predstavljen je sa nekoliko različitih brojčanika uoči svog lansiranja, a sve verzije su bile kreirane od nerđajućeg čelika. Prva verzija sadrži poznatu kombinaciju “jarko crnog” sunray dezena sa markerima i kazaljkama od belog zlata. Druga je dobila sasvim novu konfiguraciju za ovaj brend, pa kombinuje srebrni sunray finiš sa markerima i kazaljkama od žutog zlata. Pored toga, Rolex je lansirao i jarko obojene lakirane brojčanike, kao omaž Stella brojčaniku vintage modela.

Među njima, možemo videti žute, tirkizne i koralno crvene varijante, zajedno sa metalik plavom i šumski zelenom ponudom. Novi Rolex pokreće Caliber 3230 koji se može videti i u novom Submariner No Date modelu. Sat je takođe uparen sa klasičnom Oyster Perpetual narukvicom, koja je dobila osveženi Rolex dizajn. Cena ovog modela je 5.900 dolara, a biće dostupan za kupovinu kasnije ovog meseca.