Rolex koji je nosio Marlon Brando u filmu "Apokalipsa danas" na aukciji

„Ako gledaju u moj sat u filmu, to znači da nisam dobar glumac“, rekao je Marlon Brando na setu „Apokalipsa danas“ kada su ga zamolili da skine svoj Rolex, koji je sada na aukciji.

Rolex GMT-Master Marlona Branda koji je nosio na snimanju filma „Apokalipsa danas“ 1979. godine prodat je svom sadašnjem vlasniku za skoro 2 miliona dolara 2019. Sada je čuveni sat od nerđajućeg čelika ponovo na aukciji, a insajderi izveštavaju da bi mogao biti prodat po višoj ceni.

Sat pukovnika Kurtza biće na aukciji Christie's u kategoriji "Passion for Time" koja obuhvata 113 poznatih kolekcionarskih satova, a održava se 6. novembra u Ženevi. Među „adutima” čuvenog sata, pored učešća u filmu, su i inicijali „M. Brando” koje je sama zvezda ugravirala na kućištu sata tokom snimanja.

Automatski sat dolazi sa dve različite narukvice koje je dizajnirao Atila Aszodi. Pre nego što je prvi put izašao na aukciju, Brando je poklonio sat svojoj usvojenoj ćerki Petri Brando Fišer 1995. godine. Uz sat, novi vlasnik će dobiti i pismo koje je glumac napisao svojoj ćerki koje je pratilo poklon, govoreći joj koliko je ponosan na njena dostignuća, kao i još jedno pismo njegove tada 25-godišnje asistentkinje, Kerolin Baret i njene majke.

Brando je nosio sat na snimanju filma „Apokalipsa danas“, a kada ga je reditelj zamolio da ga skine za snimanje, on je odgovorio: „Ako gledaju u moj sat, onda nisam dobar glumac“… Nakon ovog odgovora, produkcija mu je dozvolila da ga nosi u filmu.

Aukcijska kuća tvrdi da je sat u dobrom stanju i sa istom gumenom narukvicom. Pored toga, kućište nikada nije polirano i čini se da je brojčanik harmonično ostario. Stručnjaci procenjuju da bi sat mogao da se proda za 2,2 miliona dolara na aukciji, koja već prihvata ponude za čuveni predmet sa potpisom holivudske legende.

Luxury Experience