Rolex je predstavio novi GMT-Master II

Glasine o lansiranju Rolexa za levoruke pojavile su se mnogo pre nego što je sajam Watches and Wonders 2022 otvorio svoja vrata za publiku uživo po prvi put od kada je pandemija napravila haos pre dve godine.

Skoro svi su to odbacili kao trač s obzirom na konzervativni pristup brenda lansiranju noviteta, ali sada kada je događaj u toku, možemo samo reći da smo potpuno iznenađeni. Novi Rolex GMT-Master II referenca 126720VTNR ima potpuno novu boju i upadljiv izgled, što znači da je namenjen levorukim ljudima koji nose sat na desnom zglobu. To je takođe prvi serijski model za levoruke od strane kompanije Rolex.

Uzimajući u obzir činjenicu da je i sam izvršni direktor Rolexa, Žan Frederik Difo, levoruk, lansiranje novog Rolex GMT-Master II reference 126720VTNR ima smisla. U slučaju da se pitate kako se razlikuje od tradicionalnog dizajna, istaknuta promena dolazi u obliku lokacije krune koja je rotirana za 180 stepeni. Sa krunom pomerenom na levu stranu, lakše je rukovati onima koji nose sat na desnom zglobu. Pored krunice, uvećani prozor sa datumom je takođe pomeren na poziciju 9 sati umesto uobičajenih 3 sata na novom Rolek GMT-Master II radi bolje čitljivosti.

Druga velika promena dolazi u obliku novog dvobojnog Cerachrom okvira. Dvobojna gravirana keramička maska nosi novu kombinaciju boja crne i zelene, zahvaljujući kojoj su ljudi već počeli da ga nazivaju „Sprite“ GMT.

Poznati sjajno crni izgled brojčanika asocira nas na prethodne GMT-Master II modele, ali GMT kazaljka sa strelicom je sada prikazana u klasičnoj Rolex zelenoj boji koja odgovara temi sata. Unutar kućišta od nerđajućeg čelika od 40 mm nalazi se automatski GMT mehanizam 3285 koji nudi 70-časovnu rezervu snage. Rolex sat je dostupan sa narukvicama od čelika Oyster ili Jubilee, što je podjednako veliko iznenađenje.

Rolex GMT-Master II ref. 126720VTNR je sada dostupan preko ovlašćenih prodavaca po ceni od 11.050 dolara.