Roger Dubuis predstavlja časovnik koji možete promeniti kada god poželite

U svetu trka, dizajn i inžinjering svake kompnente sa modularnim dizajnom zarad što brže zamene od krucijalnog je značaja…

Tokom jedne trke, tim koji čeka u pitu, menja gume i druge delove trkačkih automobila u treptaju oka, a upravo to inspirisalo je švajcarski časovničarski brend, Roger Dubuis, da kreiraju svoj najnoviji časovnik ograničenog izdanja u saradnji sa renomiranim proizvođačem guma, Pirelli. Dva brenda prethodno su se udružila kako bi zajedno predstavila nekoliko limitiranih izdanja, ali ovo poslednje prenosi horološki inžinjering na sasvim novi nivo. Najveći broj modernih časovnika poseduje neku vrstu sistema za brzu zamenu kaiša, ali novi Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli sadrži novi, unikatni Quick Release System koji dozvoljava nosiocu da bez mnogo muke i truda zameni kaiš, bazu i koronu.

Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli časovnik može se transformisati iz sasvim crne verzije u model koji je akcentovan bojama, koje možemo videti na Pirelli trkačim gumama. Nazvani Race Kits, ovi promenljivi delovi dostupni su u crvenoj, beloj ili plavoj boji i mogu u celosti promeniti izgled jednog sata. Kućište prečnika 45 mm napravljeno je od DLC titanijuma sa prirodnim finišom, a upareno je sa kaišem koji je kreiran od Pirelli gume.

Časovnik pokreće RD820SQ mehanizam koji je skeletonizovan i poseduje zvezdasti oblik, nudeći rezervu energije u trajanju od 60 sati. Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli se može kupiti po ceni od 76.000 dolara, a samo 88 Race Kits će biti dostupno u čitavom svetu.