Richard Mille predstavlja novi časovnik specijalnog izdanja

Le Mans Classic događaj koji obožavaju ljubitelji vintage sportskih automobila, ponovo se vraća na scenu u julu iduće godine, nakon što je otkazan zbog korona virusa 2020…

Ovaj događaj proslavlja bogatu istoriju 24 Hours of Le Mans, a svojim posetiocima daje priliku da uživo vide neke od najboljih trkačkih automobila ikada kreiranih. Kako bi obeležili njihov povratak, glavni sponzor događaja, Richard Mille, predstavio je časovnik ograničenog izdanja koji je na sebi poneo tradicionalnu zelenu i belu boju.

Richard Mille RM 029 Automatic Le Mans Classic, kao što samo ime sugeriše, baziran je na RM 029 časovniku slavnog brenda. U pitanju je osmo Le Mans Classic specijalno izdanje koje je kreirao Richard Mille, koji inače sponzoriše ovaj događaj otkako je lansiran 2002.godine. Njegovo tonneau kućište napravljeno je od belog i zelenog TPT kvarca, što časovniku daje izuzetno sportski izgled. Pomenuti materijal nije samo lagan, već je i otporan na udarce. Korona i skeletonizovani brojčanik dobili su jarko narandžaste akcente, kao savršeni kontrast temi sata.

Skeletonizovani brojčanik dobio je predimenzionirani prozor za prikaz datuma na poziciji četiri sata, 24-časovni brojač, logo događaja, zajedno sa uvidom u funkcionisanje titanijumskog automatskog mehanizma, RMAS7. Automatski mehanizam nudi rezervu energije u trajanju od 55 sati. Sportski časovnik je uparen sa Richard Mille gumenim kaišem u odgovarajućoj beloj boji. Samo 150 primeraka Richard Mille RM 029 Automatic Le Mans Classic časovnika će biti kreirano, a mogu se kupiti putem zvaničnog sajta brenda i kod autorizovanih dilera.