Richard Mille predstavlja kolekciju časovnika posvećenu ženama u sportu

Više slika

Više slika

Nova kolekcija šarenih ultra laganih sportskih satova Richard Mille RM 07-04 posvećena je inspirativnim ikonama ženskog sporta…

Richard Mille je proširio svoju liniju predstavljanjem novog ultra-laganog sportskog sata RM 07-04. Ono što najnoviju kolekciju čini zaista posebnom je to što je to prvi višestruki sportski sat brenda posvećen ženama. Richard Mille ima dugu istoriju rada sa renomiranim sportistima i sportskim ličnostima, a njegova dugogodišnja saradnja sa španskom teniskom superzvezdom Rafaelom Nadalom je najpoznatija od svih njih. Ali brend satova je poznat po podržavanju različitih sportova, posebno motosporta, i po izradi visoko tehničkih satova koji mogu da izdrže zahtevne uslove vezane za te sportove. Međutim, ovo je prvi put da je Richard Mille napravio sportski sat posebno za žene i posvetio ga svojim ženskim sportskim ambasadorkama kojih ukupno ima šest, među kojima su i vozačica automobila Aurora Straus, golferka sa Floride Neli Korda i ukrajinska skakačica u vis Julija Levčenko.

Novi RM 07-04 Automatic Sport ima poznato kućište brenda u tonneau obliku sa zakrivljenim ivicama dimenzija 30,50 mm x 44,95 mm x 10,35 mm. Napravljen od kvarcnog TPT-a ili karbonskog TPT-a u zavisnosti od verzije, ceo sat teži samo 36 grama, uključujući čičak traku. Kolekcija obuhvata 6 različitih varijanti za šest sportistkinja, prikazanih u različitim blistavim bojama. Sat pokreće novi CRMA8 kalibar, čvrsti skeletizovani mehanizam sa automatskim navijanjem, napravljen od titanijuma klase 5 koji nudi 50 sati rezerve snage.

Osnovna ploča i mostovi su kreirani od crnog titanijuma obloženog PVD-om, a mehanizam je otporan na ubrzanje od 5000 g. Skeletonizovani brojčanik takođe ima dizajn bez nereda sa samo satima, minutima i biračem funkcija u ponudi. „Umesto da se ograničimo na minimalističku estetiku, izabrali smo skeletizovani pokret sa vidljivom složenošću“, objasnio je kreativni i razvojni direktor Richard Mille Sesil Gueno. Što se cene tiče, ovaj časovnik može biti vaš za 185.000 dolara po komadu.

Luxury Experience