Richard Mille predstavlja finalni časovnik u saradnji sa Rafaelom Nadalom

Više slika

Više slika

Richard Mille je otkrio poslednji RM 27-05 Tourbillon sat kreiran u saradnji sa Rafaelom Nadalom, koji ovoga puta teži samo 11,5 grama...

Tokom poslednjih četrnaest godina, partnerstvo između Richarda Mille brenda i teniske legende Rafaela Nadala iznelo je seriju impresivnih RM 27-05 Tourbillon satova koji su konstantno pomerali granice horologije i nauke o materijalima. Za 2024. godinu, proizvođač satova je predstavio ono što naziva "klimaktičnim zaključkom" RM 27 linije. Predstavljamo novi Richard Mille RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal, poslednje poglavlje u RM 27 sagi, koje postavlja nove standarde za mehaničke sportske satove. Težak samo 11,5 grama i sposoban da izdrži ubrzanja veća od 14.000G, novi ultra-laki časovnik postavio je dva nova rekorda za ručno navijajući tourbillon ručni sat.

Najnoviji RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal sat ima karakteristično Richard Mille tonneau-oblikovano kućište koje meri 37,25 mm u prečniku i 7,2 mm u debljini. Izrađeno je od Carbon TPT B.4, potpuno novog materijala za Richard Mille, koji je prvobitno korišćen u Formuli 1. Razvijen u saradnji sa specijalistom za kompozite North Thin Ply Technology (NTPT), materijal je napravljen korišćenjem stotine slojeva paralelnih karbonskih vlakana orijentisanih pod uglom od 70 stepeni i novom visokoperformansnom smolom. Pruža bolji odnos snage i težine od običnog Carbon TPT, pomažući proizvođaču satova da izrađuje tanje, ali podjednako čvrste komponente. Dalje, časovnik ne poseduje standardnu arhitekturu Richard Mille brenda. Umesto poleđine kućišta, kućište dobija monoblok dizajn u kojem su srednje kućište i poleđina izrađeni iz jednog komada Carbon TPT B.4.

Sat pokreće verzija ultra-tankog Kalibra RMUP-01. Mehanizam je direktno montiran na monoblok kućište bez upotrebe ikakvih vijaka. Glavna ploča i mostovi su izrađeni od PVD tretiranog titanijuma Grade 5, dok je most V-oblika zupčanika izrađen od Carbon TPT. Leteći tourbillon se nalazi na 5 sati, dok se glavni valjak sa letećim dizajnom nalazi na suprotnom kraju displeja. Ručno navijajući leteći tourbillon mehanizam nudi rezervu snage od 55 sati. Sat dolazi sa elastičnom tekstilnom narukvicom, koja nije uključena u zvaničnu težinu sata. RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal je ograničen na samo 80 primeraka, svaki po ceni od 1,15 miliona dolara.

Luxury Experience