Richard Mille osvaja sve dame svojim novitetima

Richard Mille brend, poznat po svojim odvažnim, predimenzioniranim muškim satovima, počeo je da se udvara lepšoj polovini sveta…

Novi ženski RM 037 i RM 07-01 modeli dobili su čuveni Richard Mille tonneau oblik, ali skaliran tako da savršeno odgovara delikatnom, ženskom ručnom zglobu. Takođe, ovi noviteti koriste njihove čuvene materijale za izradu svojih kućišta – RM037 model dobio je kućište od ATZ keramike, napravljeno od aluminijum oksida, tretiranog visokim pritiskom. Pored činjenice da je otporna na ogrebotine i abrazije, poput drugih vrsta keramike, Richard Mille kaže da je ATZ keramika 20 do 30 % rigidnija od tipične.

Mehanizam ovih modela je otvoren, kao što je to slučaj sa većinom njihovih časovnika, dok je Caliber CRMA1 smešten između mostova i brojčanika napravljenog od titanijuma sa PVD tretmanom. Brojčanik je sedefast, sa prikazom datuma na poziciji 12 sati i selektorom funkcija na poziciji četiri sata. Na kraju, možemo reći da je RM 037 zaista ekskluzivan model, koji košta 180.000 dolara.

Kućišta dva RM 07-01 modela napravljena su od TPT karbona, laganog ali snažnog kompozita koji je dekorisan matricom i moire sjajem. TPT karbon je toliko čvrst da mora biti obrađen CNC mašinama, koje ga seku specijalnim dijamantskim bitovima. Kućište i brojčanik Automatic Starry Night modela spremni su za dijamante, koji su nasumice raspoređeni.

RM 07-01 Automatic je jedan od Richard Mille komada koji više asociraju na komad nakita, jer dolazi sa narukvicom u formi lanca otvorenih karika, pri čemu se karbonske i zlatne karike smenjuju. Kućište ove varijante kreirano je od istog materijala kao i prethodno pomenuto, ali je dekorisano sa više zlatnih detalja. Kontrast između crveno-zlatnih i mat crnih komponenti zaista je dramatičan.

Na kraju, možemo reći da RM 07-01 Automatic Starry Night model košta 268.000 dolara, dok verzija sa otvorenim karikama dolazi po ceni od 226.000 dolara, a oba se mogu kupiti isključivo u buticima brenda.