Richard Mille lansira svoj novi časovnik

Richard Mille brend dodao je novi časovnik svojoj cenjenoj i najprodavanijoj liniji, RM 011…

Po prvi put lansirana 2007.godine, RM 011 porodica hronografa se postavila kao signature kreacija ovog brenda, dok model pete generacije odvodi Richard Mille brend na putovanje okarakterisano neobičnim, laganim materijalima. Novi RM 11-05 Automatic Flyback Chronograph GMT savršeno epitomizuje filozofiju slavnog brenda koja je utemeljena na pomeranju granica, kako bi kreirali unikatne, savremene sportske časovnike.

Glavni akcenat novog modela je njegovo tonneau kućište, sa bazom koja je napravljena od sivog Cermeta. Sa tvrdnjama da kombinuje lakoću titanijuma i čvrstinu dijamanata, ovaj materijal je kreiran od keramike i sinterovanog metala. Razvijen  saradnji sa IMI Grupom, ovaj časovnik koristi Cermet baziran na cirkonijumu, koji ima čvrstinu od 2.360 Vickers. To ga čini neverovatno izdrživim i otpornim na ogrebotine. Središnji deo kućišta napravljen je od TPT karbona, dok je poleđina proizvedena od titanijuma.

Novi model pokreće RMAC3 mehanizam, koji je delo Vaucher brenda. Baza i mostovi automatskog mehanizma napravljeni su od titanijuma i skeletonizovani. Pored toga, model poseduje interesantnu i korisnu kombinaciju GTM komplikacije sa letećim hronografom i godišnjim kalendarom. Mehanizam ima rezervu energije od 55 sati.

Njegovo sivo kućište kao savršeni kontrast je dobilo svetloplave i narandžaste akcente na brojčainu, koroni, dugmati i kaišu. Samo 140 ovakvih modela će biti proizvedeno, sa cenom od 215.000 dolara.