Richard Mille i Rafael Nadal proslavljaju deset godina saradnje

Slavni časovničarski brend Richard Mille i superzvezda tenisa, Rafael Nadal, započeli su svoju saradnju pre deset godina, predstavljajući RM 027 časovnik…

Horološko remek delo bilo je prvo svoje vrste, a bilo je kreirano tako da podnese neverovatnu silu Rafinog zgloba tokom učešća na šampionatima. Švajcarski brend je sada predstavio novi model, kako bi obeležili desetu godišnjicu neverovatnog RM 027 modela i partnerstva sa Rafaelom Nadalom.

Slavljenički komad dobio je naziv RM 27-04 i predstavlja petu generaciju RM 027 modela, prenoseći horološki inžinjering na novi nivo. Richard Mille brend je poznat po kreiranju ultra laganih sportskih modela, ali RM 27-04 teži samo 30 grama. Vrhunski ručno navijajući turbijonski mehanizam težak je samo 3.4 grama, što je jednostavno neverovatno.

Skeletonizovano kućište modela napravljeno je od TitaCarb, materijala koji je ojačan karbonskim vlaknima, zbog kojih je neverovatno izdrživ i istovremeno lagan. Kućište je dobilo peskirani finiš i ime RAFA sa leve strane. Časovnik je takođe dobio brojčanik inspirisan teniskim reketom, dok se mehanizam nalazi na rešetki.

Prema slavnom brendu, caliber RM 27-04 može podneti ubrzanje veće od 12.000 G, što je njihov novi rekord. Pored toga, mehanizam ima 19 dragulja i rezervu energije u trajanju od 38 sati. Unikatno tkanje brojčanika održava se uz par stegi od 5G zlata koje su dobile PVD tretman.

“Nakon deset godina partnerstva, provodeći dosta vremena sa timom ove časovničarske kuće, i dalje sam fasciniran njihovim talentom, strašću i nepokolebljivom potragom za odličnošću. Samo nekoliko ljudi na svetu može postići ovaj nivo tehničke nadmoći”, izjavio je Nadal.

Na kraju, možemo reći da će ovaj model biti proizveden u ograničenom izdanju od 50 komada, sa cenom od 1.050.000 dolara.