Richard Mille i Ferrari predstavljaju najtanji sat na svetu

Tokom poslednje dve decenije, švajcarski brend luksuznih satova Richard Mille se etablirao kao proizvođač izuzetno ekskluzivnih i ultra-komplikovanih horoloških kreacija.

Neprestano pomerajući granice časovničarstva, brendu Richard Mille nije strano postavljanje novih svetskih rekorda, doduše obično u oblastima tačnosti, lakoće i otpornosti na udarce. Međutim, ovog puta, brend je krenuo na sasvim drugačiju vrstu rekorda u izradi satova. Oni su upravo predstavili RM UP-01 Ferrari, novi sat koji postavlja rekord zahvaljujući partnerstvu između brendova Richard Mille & Ferrari.

Debljine samo 1,75 mm, zapanjujući sat Richard Mille je uzurpirao nedavno otkriveni Bulgari Octo Finissimo Ultra i postao novi neprikosnoveni kralj tankih satova, nadmašivši ga za samo 0,05 mm.

Sa debljinom od samo 1,75 mm, RM UP-01 Ferrari je još tanji od novčića, što je zaista neverovatno. Ono po čemu se sat Richard Mille razlikuje od Bulgari Octo Finissimo Ultra je njegova konstrukcija.

Ultra-tanki Calibre RMUP-01 ima sate, minute, sekunde i birač funkcija koji su raspoređeni po širokom, neverovatno tankom kućištu. Razvijen u saradnji sa Audemars Piguet Le Locle, mehanizam sa ručnim navijanjem prošao je mnoštvo testova i sposoban je da izdrži ubrzanja od preko 5.000 Gs.  Ultra tanak sat je mehaničko remek-delo. Deo ovog razvoja uključivao je izgradnju titanijumske balansne opruge promenljive inercije, koja je omogućila smanjenje debljine bez gubitka funkcionalne sposobnosti.

Tanko pravougaono kućište je napravljeno od titanijuma 5 klase, što ne samo da čini sat robusnim, već i laganim. Brojčanik za vreme i teg za ravnotežu su prekriveni safirnim kristalom sa antirefleksnim premazom sa obe strane. Dok se brend Richard Mille pojavljuje u gornjem centru, logo propinjućeg konja brenda Ferarri upadljivo zauzima prostor u donjem desnom uglu. Sat koji postavlja rekorde za koji je trebalo 6000 sati istraživanja i razvoja košta 1,88 miliona dolara i ograničen je na 150 primeraka.

Luxury Experience