Revolucionarni novi Richard Mille časovnik

Časovničarski brendovi koriste keramiku u svojim kolekcijama od osamdesetih godina, kada je Rado, specijalista za kreiranje materijala otpornih na grebanje, iskoristio hi-tech keramiku za dizajn jednog modela po prvi put...

Moramo naglasiti da hi-tech keramika nije ništa poput tradicionalne keramike koja se koristi za izradu pločica, cigala i saksija, iako one zapravo dele neke osnovne osobine. Sva keramika je neorganska, nemetalna, i poseduje snažnu molekularnu vezu. Kao rezultat toga, obe vrste poseduju superiornu čvrstinu i neverovatno visoke stepene topljenja.

Avangardni časovničarski brend Richard Mille preneo je naše poimanje keramike na sasvim novi nivo, predstavljajući RM 11-05 Automatic Flybach Chronograph GMT, čije su kućište i baza u celosti proizvedeni od sivog cementa, keramičko-metalnog kompozita, koji je lakši od titanijuma i tvrd poput dijamanta. Tipično korišćen u svemirskoj i avio industriji, kao i u svetu automobila i balistike, cermet svoju boju dobija od kombinovanja metalik cirkonijuma sa keramičkim insertima visokih performansi.

Usavršavanje ovog materijala zahtevalo je godine istraživanja i razvoja u partnerstvu sa IMI Group, koja je specijalizovana za mikrotehnološka rešenja za luksuzne brendove. Zahvaljujući pionirskom „flash sintering“ procsu, sivi cermet ima gustinu od 4.1 g/cm3, što znači da je lakši od titanijuma i ima čvrstinu od 2.360 Vickersa.

Kompleksnost ocof časovnika nije duboka. Skeletonizovani automatski navijajući mehanizam kreiran od titanijuma sadrži leteći hronogragf sa brojačem za minute i štopericom na poziciji devet sati, meračem sati na poziciji 6 sati i UTC funkcijom, rotorom varijabilne geometrije i oko 55 sati rezervne energije.

Osim toga, ovaj model dolazi sa karbonskom TPT narukvicom, ograničen je na samo 140 komada, koji se prodaju po ceni od 215.000 dolara.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion