Ralph Lauren lansira ekskluzivni sat RL867 sa Piaget mehanizmom

„Iako kolekcije koje kreiram mogu biti inspirisane snovima,“ rekao je jednom Ralf Loren, „one su za stvarni život – za sve vrste života“.

Ralph Lauren predstavlja novi sat RL867 koji svojim dizajnom podseća da časovnik nije samo uređaj za merenje vremena, već je jednako važna demonstracija toga ko ste i vrednosti za koje se zalažete, baš kao i odeća koju nosite. To je izraz ličnosti i stava. Horološka remek-dela prevazilaze umetnost i nauku, ona su nešto što cenimo, kao što cenimo i samo vreme.

Kvadratno Art Deco kućište RL867 sata oblikovano je kao okvir za slike, okružujući beli brojčanik. Kombinacija arapskih i rimskih brojeva je stil koji je korišćen na prethodnim satovima Ralph Lauren i prepoznatljiv je za brend, sa velikim rimskim brojevima koji su dekorativni i funkcionalni. Gotovo bela lakirana pozadina i crne kazaljke upotpunjuju klasičan dizajn sata.

RL867 je deo muške kolekcije, jer je nazvan po glavnoj muškoj prodavnici u Njujorku koja se nalazi na aveniji 867 Madison, međutim, ovaj model, predstavljen sa prečnicima kućišta od 28 mm i 32 mm, zajedno sa svojim klasičnim dizajnom, zaista je rodno neutralan. U svakom slučaju, diskretan je, lepo stoji ispod manžetne i služi kao savršeni aksesoar za bilo koju priliku i za bilo koji pol. Možda je to upravo ona vrsta jednostavnosti koja nam je trenutno potrebna.

Kućište je kreirano od 18-karatnog zlata ili srebra, materijala koji se ne koriste često za izradu luksuznih satova. Pokreće ga švajcarski mehanički kalibar sa ručnim navijanjem koji je Piaget napravio ekskluzivno za Ralph Lauren, a ima rezervu snage od 40 sati.

867 je inspirisan legendarnom muškom prodavnicom Ralph Lauren u Njujorku na aveniji Medison 867, u vili koju je 1898. godine izgradila ekscentrična naslednica Gertrude Rinelander Valdo, koja tamo nikada nije živela. Kao savršeni simbol zlatnog doba Njujorka, vila je izgrađena u stilu francuske renesanse, po uzoru na zamkove doline Loare. Imala je ogromne sale, galerije, banket sale, plesnu dvoranu na celom spratu, kuglanu i bazen, ali je ostala prazna sve do kada je Valdo umrla 1914. Nekada je to bio dom aukcijske kuće Christie's. Ralph Lauren je kupio zgradu i obnovio je, otvarajući vodeću prodavnicu 1986. Raskošno i prefinjeno okruženje je savršen dom za bezvremenski stil kompanije i, sada, njene najnovije sofisticirane satove.

U kolekciji se nalaze četiri modela: srebrni sat od 28 mm po ceni od 8.250 dolara, sat od 18-karatnog zlata od 28 mm po ceni od 15.500 dolara, sat od 32 mm od srebra od 8.350 dolara i sat od 32 mm od 18-karatnog zlata koji košta 17.000 dolara. Svi satovi su upotpunjeni kaišem od crne aligatorske kože.

Luxury Experience