Porsche Design je kreirao sat za vlasnike novog 718 Spyder RS

Porsche Design kreirao je moderan sat za vlasnike svog novog roadstera, 718 Spyder RS. Ručno rađeni Chronograph 718 Spider RS je u potpunosti prilagodljiv ukusu vlasnika, a cene se kreću od 9.500 evra.

Novi 718 Spyder RS, najmoćniji Porsche roadster, dolazi sa posebnim bonusom samo za kolekcionare. Dizajn studio brenda upravo je predstavio novi ručni sat koji je dostupan samo kupcima novog automobila.

Novi sat Chronograph 718 Spyder RS jednako je moćan kao i njegov prateći model. Zastrašujući automobil deli potpuno iste specifikacije kao Cayman GT4 RS kabriolet, uključujući 4,0-litarski šestocilindrični motor koji može da razvije 493 konjske snage.

Ručno izrađen u fabrici satova Porsche u Švajcarskoj, sat Chronograph 718 Spyder RS ima elegantan, aerodinamičan dizajn i precizne tehničke detalje inspirisane istoimenim automobilom. Takođe se može prilagoditi ukusu korisnika preko Porsche Design konfiguratora satova, baš kao i „njegov brat“ na četiri točka.

Lagano kućište i okvir su napravljeni od crnog titanijuma, dok obojeni prsten između okvira i brojčanika može da sadrži nijansu koju vi birate između mnogih istorijskih Porsche boja.

Brojčanik karakteriše mnoštvo referenci u motosportu. Na primer, mehanički indikator brzine na poziciji 9 sati ima kariranu zastavicu i natpis „Spyder RS“.  Da bi se obezbedila čitljivost, safirni kristal otporan na ogrebotine ima poseban antirefleksni premaz, dok su bele kazaljke sata i minuta dopunjene Super-LumiNova fosforom. Markeri takođe mogu biti obojeni belo, crno ili žuto za dodatni kontrast.

Hronograf pokreće mehanizam Werk 01.200 sa povratnom funkcijom koja kombinuje start, zaustavljanje i resetovanje u jednoj funkciji. Rotori, koji su vidljivi sa zadnje strane kućišta, izgledaju kao točkovi na Spyder RS i mogu biti u različitim nijansama, prema želji kupca.

Na zadnjoj strani hronografa je već ugravirano „RS“, ali se može dodatno prilagoditi personalizovanim tekstom do 12 karaktera. Pored toga, sat se može kombinovati sa crnim kožnim kaišem ili titanijumskom narukvicom. Obe opcije imaju mehanizam za brzu zamenu i preklopnu kopču u boji kućišta.

Sa cenama od 9.500 evra, vlasnici 718 Spyder RS mogu preuzeti novi sat Chronograph 718 Spyder RS u Porsche centrima i Porsche Design prodavnicama. Kolekcionari će takođe dobiti plaketu sa brojem modela i luksuznu kutiju za odlaganje svog sata. 

Luxury Experience