Ponesite čitavu galaksiju na svom ručnom zglobu

Zaslepljen spektaklom nebesa i zvezda, i uvek verni poetskom pogledu na život, Van Cleef & Arpels unosi prepoznatljivu dimenziju umetnosti časovničarstva kroz svoju liniju „Poetic Astronomy”: liniju snova i emocija.

Spoj inventivnosti i fantazije, satovi Van Cleef & Arpels „Poetic Astronomy“ tumače merenje vremena kao poziv da zamišljate, lutate i uživate u sreći, prateći ples planeta i sazvežđa. Taj san je inspirisao mnoštvo dragocenih časovničarskih kreacija, u skladu sa karakterističnom „poezijom vremena“ kuće. Bilo da osvetljavaju 12 sazvežđa Zodijaka ili reprodukuju kretanje nebeskih tela, virtuozni mehanizmi oživljavaju svu magiju univerzuma na zglobu.

Luksuzni brend crpi inspiraciju iz svoje istorije kako bi nam prikazao poeziju svakog pojedinačnog trenutka. Nove priče o ljubavi i sreći zauzimaju svoje mesto pored kreacija koje evociraju nasleđe Van Klif i Arpels brenda. Vile i balerine otkucavaju sate, dok se ritam prirode susreće sa ritmom kosmosa. Predstavljajući različite kolekcije satova, svaki komad je u suštini trenutak milosti i očaranosti. U svim kolekcijama, časovničari, draguljari i zanatlije koriste svoje savoir-faire da ožive svaki minijaturni prizor, uvodeći posmatrača u svet snova.

"Poetic Astronomy“ nudi poziv da živite u harmoniji sa ritmom kosmosa. Kolekcija je sada obogaćena novim setom od 12 ženstvenih modela Lady Arpels Zodiaque Lumineux, koji se pridružuju muškim satovima Midnight Zodiaque Lumineux predstavljenim 2018.

Očaravajuće osvetljenje satova Midnight Zodiaque Lumineux ima svoje poreklo u fenomenu poznatom kao „piezoelektricitet“. Predmet proučavanja od 18. veka, odnosi se na sposobnost određenih materijala da akumuliraju električni naboj kada su podvrgnuti mehaničkim ograničenjima. Razvijen ekskluzivno za Van Cleef & Arpels, modul uključuje piezokeramičku oštricu čija vibracija – pod dejstvom pokreta sata – omogućava da se električna energija generiše mehanički. Ova energija se zatim koristi kao izvor napajanja za četiri do šest LED dioda. Pritiskom na dugme, oni osvetljavaju providne emajlirane perle brojčanika oko tri sekunde. Brojčanici oživljeni ovim tehničkim podvigom izrađeni su u radionicama Van Cleef & Arpels u Švajcarskoj.

Izrađeni od belog zlata, znakovi zodijaka na muškim satovima ističu se na pozadini od plavog emajla, dočaravajući nebeski svod. Na ženskim satovima ove simbolične figure su ukrašene belim ili žutim zlatom, dragim kamenjem i emajlom. Dubine kosmosa naglašene su intenzivnim svetlucavim efektom na plavoj boji. Četiri elementa su prikazana različitim tonovima kamenja i emajla: zelena za zemlju, narandžasta za vatrene i gradacije plave i ljubičaste za vazdušne i vodene znakove.

Kao deo Poetic Astronomy, Van Cleef & Arpels je takođe ponovo ažurirao svoj sat Lady Arpels Planétarium. Odlikuje ga obnovljena estetika i automatski mehanizam koji je razvijen isključivo za poznati luksuzni brend. Sat Lady Arpels Planetarium prikazuje Sunce i njegove najbliže planete: Merkur, Veneru i Zemlju – u pratnji svog satelita, Meseca. Svako nebesko telo kreće se svojom stvarnom brzinom, obilazeći brojčanik za 88 dana za Merkur, 224 dana za Veneru i 365 dana za Zemlju. U velikoj inovaciji, Mesec takođe rotira oko Zemlje na ovom delu, završavajući svoju orbitu za 29,5 dana i oživljavajući brojčanik svojim svakodnevnim plesom.

Izbor planeta, prožet ženskom simbolikom u slučaju Venere i Meseca, prati pažljivo prilagođavanje dimenzija časovnika ženskom zglobu. Lady Arpels kućište – prečnika 38 mm i sa dijamantima na bočnim stranama kućišta i okvira – sadrži mehanizam redizajniran za ovu manju veličinu. Na poleđini sata, dva otvora prikazuju dan, mesec i godinu usred očaravajuće dekoracije. Dostupne su dve narukvice koje odgovaraju svakoj prilici: plavi svetlucavi kaiš od kože aligatora koji odgovara brojčaniku i narukvica u potpunosti ukrašena dijamantima.

Da bi ponovo stvorio zadivljujuće iskustvo posmatranja zvezda, Van Cleef & Arpels je posvetio posebnu pažnju odabiru materijala. Planete različitih zapremina rotiraju oko Sunca napravljenog od ružičastog zlata, koje blista u sredini brojčanika. Ružičasti sedef Merkur i tirkizna Zemlja su pažljivo ručno isečeni u sfernim oblicima, dok je Venera prikazana zelenom emajliranom perlom, napravljenom u radionicama emajla Van Cleef & Arpels. Poznati sjaj Meseca dok kruži oko Zemlje oživljava briljantno brušeni dijamant, koji je u kontrastu sa ponoćno plavom pozadinom.

Emocija koju prenose ove kreacije kombinuje dubine univerzuma sa lepotom fine izrade nakita.