Po prvi put 112 časovnika koji pripadaju jednom vlasniku idu na aukciju

Christie's Watches sa zadovoljstvom najavljuje Legendary and Unique Watches: The Collection of a Lifetime, predstavljajući 112 časovnika koje pronicljivi kolekcionari smatraju retkim blagom.

Christie's Legendary and Unique Watches: The Collection of a Lifetime je jedinstvena aukcija koja će predstaviti više od 100 izuzetno retkih časovnika koji pripadaju samo jednom vlasniku. Kolekcija će doneti 112 retkih primeraka, limitiranih kreacija, personalizovanih brojčanika, prototipova, nudeći nikad viđenu priliku za kolekcionare širom sveta. Nijedan od ovih satova nikada nije bio ponuđen na aukciji i mnogi imaju najpoželjnije specifikacije.

Ova kolekcija obuhvata četiri decenije strasti i uključuje neke od najranijih primera renomiranih nezavisnih časovničara, uključujući veoma retke reference Patek Philippe, Rolex i druge. Zajedno čine najvažniju kolekciju za jednog vlasnika koja je ikada bila ponuđena u Ženevi, a deo prihoda ide u filantropske svrhe.

Aukcija će se održati 6. novembra i biće najvažnija aukcija kolekcije satova za jednog vlasnika koju je Christie's održao u Ženevi. Očekuje se da će aukcija prikupiti neverovatnih 20,7 miliona dolara. Među luksuznim satovima ističu se časovnik ograničene serije Richard Mille, 18K Rolex Daytona i Vacheron Constantin „Mercator“.

Nakon predstavljanja u Njujorku 1. oktobra 2022. pažljivo odabran izbor satova će biti predstavljen u Hong Kongu, Dubaiju, Londonu, Džakarti i Los Anđelesu. Legendary and Unique Watches: The Collection of a Lifetime stiže u Ženevu 2. novembra 2022.

Luxury Experience