Plastični crno-beli Swatch Pape Franje na dobrotvornoj aukciji

Paradoksalno je kako vreme ponekad dokazuje da skupi satovi nisu jedini koji imaju vrednost.

Naravno, ne mislimo na njihove tehničke karakteristike, već na istoriju koju nose sa sobom, ljude na čijem su zglobu nošeni i istorijske trenutke koje su merili.

Jedan takav slučaj sada postaje deo dobrotvorne aukcije Rago/Wright „Once Upon A Time“, u Čikagu. Razlog za održavanje aukcije je jednostavan Swatch koji je godinama krasio levu ruku pape Franje.

Ovo je prvi put da je papa Franja ponudio jedinstven poklon nekoj američkoj dobrotvornoj organizaciji. Sat Swatch (Swatch ref. SR1130SV-GB743) sa belim brojčanikom, crnim plastičnim kućištem i odgovarajućim kaišem takođe dolazi sa pismom o autentičnosti ličnog sekretara Njegove Svetosti, oca Fabija Salerna, upućenom Fondaciji za stipendije Brian LaViolette koja će koristiti prihod od aukcije.

Vredi napomenuti da je Fondacija Brian LaViolette do sada dodelila 1.058 stipendija studentima širom sveta.

„Sveti“ ručni sat pape Franje prečnika 34 mm je nesumnjivo vrhunac aukcije, a prema aukcijskoj kući Rago/Wright, mogao bi da dostigne konačnu cenu od 100.000 dolara.

Na aukciji „Once Upon A Time“ će se naći 49 satova kao što su Rolex, Longines, OMEGA, Bulova i Swatch, koji su bili u vlasništvu ličnosti kao što su bivši američki državni sekretar Kondoliza Rajs, pevači Frenk Sinatra i Keni Rodžers, glumci Džeri Luis, Beti Vajt i dr.

Za više informacija o satovima na dobrotvornoj aukciji Once Upon A Time, posetite sajt aukcijske kuće Rago/Wright.

Luxury Experience