Piaget oduševljava svojim novim sportskim modelom

U poprilično popunjenoj i ultra-takmičarski nastrojenoj areni luksuznih sportskih časovnika, Piaget Polo linija napravila je mesto za sebe tokom protekle četiri decenije svog postojanja…

Najnoviji veliki razvoj u ovoj kolekciji dolazi skoro pola decenije nakon osveženja dodavanjem time-and-date i hronografskih opcija. Sada Piaget predstavlja skeletonizovanu verziju časovnika koji u sebi spaja najbolji sportski izgled sa otvorenim stilom Emperadora. Nazvan Piaget Polo Skelepton, najnoviji dodatak Polo liniji uglađeniji je od ostatka kolekcije.

Novi Polo Skeleton sadrži poznato zaobljeno kućište Polo linije, ali je za razliku od ostalih, sa svoja 42 mm u prečniku, dobilo zaista tanki profil. Polo Skeleton meri samo 6.5 mm u debljini, dok poređenja radi, Polo S meri 9.4 mm.

Glavni ukras ovog časovnika je njegov skeletonizovani dizajn brojčanika, dostupan u grafitno sivoj i dinamičnoj kobaltno plavoj boji, koji je takođe dobio brušene i radijalne detalje. Raspored brojčanika je takođe predivno izveden, sa elementima koji uključuju glavnu oprugu, balansni točak, zupčanike i potpisani mikro rotor koji se spajaju i stvaraju vizuelno opčinjavajuće delo.

Novi časovnik pokreće 1200S1 mehanizam, koji je najnovija evolucija 1200S serije mehanizama. Sa debljinom od samo 2.4 mm, on je ultra tanak, ali i dalje nudi rezervu energije u trajanju od 44 sata, sa frekvencijom od 21.600 bph. Piaget Polo Skeleton je dostupan sa nekoliko opcija kaiševa, uključujući poliranu narukvicu sa H karikama, ali i aligatorske kožne varijante sa teksturnim detaljima. Novi časovnik se može kupiti već sada kod zvaničnih dilera, sa cenom od 28.500 dolara.