Piaget časovnici postaju još tanji

Čuveni Piaget čelični sportski model, Polo, postao je još tanji, dobio je skeletonizovane elemente i dekoracije u boji…

Piaget Polo Skeleton opremljen je novim mehanizmom, super-tankim 2.4 mm debelim kaliberom 1200S1, koji je u procesu razvoja proveo čak dve ipo godine. U pitanju je evolucija 1200S varijante, predstavljene pre nekoliko godina u Altiplano modelu. Glavna razlika između dva mehanizma jeste njihov finiš. Mostovi, glavni detalji i zavrtnji 1200S1 opcije obojeni su sivom ili PVD blojom, dok su takođe satenski brušeni. Novi mehanizam debitovao je u kućištu debljine 6.5 mm, koje je za 30 % tanje u odnosu na verziju koja nije skeletonizovana.

Piaget se već duže vreme specijalizuje za ultra tanke mehanizme, a u različitim periodima je čak bio i ponosni nosilac rekorda na tu temu. Vraćajući se na Polo model, moramo reći da po prvi put predstavljen 1979.godine, i bio je među kreacijama te ere koje su ostavile dugotrajni utisak. Nakon toga, on je osvežen i ponovo lansiran 2016.godine, dobivši tanji profil i jastučasti brojčanik, smešten unutar zaobljenog kućišta.

Procesom skeletonizovanja, Polo postaje još tanji, ali je ipak zadržao svoj sportski karakter. Moramo naglasiti da je on vodootporan samo do dubine od 30 metara, za razliku od neskeletonizovane opcije koja može ići i do 100 metara pod vodu.

Njegov mehanizam, koji može biti viđen kroz poleđinu kućišta, ima mikro-rotor smešten van centra, obojen sivom bojom, uz dekoraciju Piaget grbom. Čelično kućište ovog modela ima prečnik od 42 mm, a može se kupiti uz narukvicu od nerđajućeg čelika ili kaiš kreiran od plave ili sive kože. Obe verzije dostupne su po ceni od 28.500 dolara.