Piaget časovnici inspirisani večnošću

Iako stvaranje vitkih časovnika možda ne izgleda kao inženjerski podvig, časovničari konstantno naglašavaju da su ultra tanki satovi neverovatno teški za proizvodnju.

Ne samo da je rad izuzetno fin i delikatan, zato što robustan i precizan sat s delovima koji su dva do tri puta tanji od standardnih zahteva neverovatan nivo pažnje prema detaljima i kontrolu kvaliteta koja razdvaja dobro od sjajnog.

U slučaju Altiplano Tourbillon Infinite Blue trio satova kompanije Piaget, nespornog majstora ultra tankih satova, dobili ste jasan primer naše priče. Na osnovu njihovog Altiplano Fliing Tourbillon iz 2017. godine - koji je kreiran u čast 60. godišnjice originalnog Piaget ultra tankog mehanizma, ručnonavijajućeg 9P iz 1957. godine - tri sata u seriji dele svoj karakteristični raspored brojčanika, koji sadrži vreme na poziciji 8 sati i tourbillon na poziciji 2 sata, kao i njegov ultra tanak ručnonavijajući tourbillon 670P mehanizam.

Izrazita karakteristika satova je upečatljivi plavi PVD ​​brojčanik koji je dekorisan dijamantskim simbolom beskonačnosti formiranim uz pomoć turbijonskog kaveza i vancentrične postavke podbrojčanika za sate i minute.

Od tri izdanja, koja dolaze u kućištu kreiranom  od 18-karatnog belog zlata sa plavim aligatorskim kaiševima i prečnikom od 41 mm, Altiplano Tourbillon Infinite Blue Limited Edition 38 je najviše suzdržan. Njegovi detalji dekorisani su sa 135 dijamanata ukupne težine oko 2,29 karata, dok njegova cena iznosi 138.000 dolara, a dostupan je u ograničenom izdanju od 38 komada.

Brojčanik Altiplano Tourbillon Infinite Blue Limited Edition 18 sadrži hipnotički vrtlog dijamanata - 276 kamenčića ukupne težine 3,41 karata - komadu daju dodatnu svečanu vibraciju. Ograničen na 18 komada, ovaj model košta 166.000 USD.

Završni deo kolekcije, Piaget Altiplano Tourbillon Infinite Blue Limited Edition 8, najekstravagantniji je u ovoj novoj kolekciji. Sa 386 dijamanata ukupne težine 6,05 karata, model se košta 223.000 dolara i dostupan je u ograničenom izdanju od osam komada.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion