Patek Philippe vredan 5,8 miliona dolara sada je najskuplji sat ikada prodat na online aukciji

Ovaj Patek Philippe vredan 5,8 miliona dolara sada je najskuplji sat ikada prodat na onlajn aukciji. Remek-delo 12 mehanizama prodato je na Christie's aukciji u Hong Kongu.

Christie's je započeo svoju prolećnu prodaju satova aukcijom koja stvara istoriju. U ponedeljak je luksuzni aukcionar postavio novi svetski rekord za najskuplji sat na aukciji prodavši ultra-retki Patek Philippe Sky Moon Tourbillon za 5,8 miliona dolara.

Sat je bio deo aukcije „Top of the Time“ koju je održao Christie's u Hong Kongu. Model od 42 mm Ref. 6002G ima kućište od 18-karatnog belog zlata i upečatljiv plavi emajlirani brojčanik. Izvanredan sat, sa svojih impresivnih 12 odvojenih mehanizama, gotovo je nemoguće naći na tržištu, a retko se može naći i na aukciji. U stvari, na aukciji Christie's je doneo više od polovine ukupne konačne prodaje od 8,4 miliona dolara.

Drugi najskuplji sat među 111 modela na aukciji bio je još jedno remek-delo švajcarskog luksuznog časovničara: Patek Philippe Grand Complications, ref. 5208. Slično zvezdanom satu, ovaj hronograf je jednako redak. Jedan srećni kolekcionar je, međutim, uspeo da dobije platinasti sat za 999.540 dolara.

Za više informacija o Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vrednom 5,8 miliona dolara i drugim satovima na aukciji, možete posetiti sajt aukcijske kuće Christie's.

Luxury Experience