Patek Philippe predstavlja svoj prvi novitet ove godine

Kada se u aprilu ove godine, čitav svet pripremao za sučeljavanje sa novom normalom u senci Covid-19, Patek Philippe i Rolex su objavili da će odložiti lansiranje novih proizvoda u celosti ove godine…

Druge kompanije su tada već počele sa predstavljanjem svojih noviteta u digitalnoj sferi, pa smo svakako bili malo šokirani odlukama ta dva brenda. Ipak, Patek Philippe je promenio svoje mišljenje i upravo otkrio svoj prvi model 2020.godine.

Novi Calatrava Red. 6007A-001 model, sa cenom od 28.351 dolara, predstavlja komemorativno limitirano izdanje od samo 1.000 komada, koje obeležava otvaranje njihovog novog proizvodnog pogona u Švajcarskoj. Velike vesti su te da model dolazi u varijanti od čelika, koji se i dalje smatra raritetom u tradicionalnim časovničarskim kolekcijama. Tek nekoliko Patek modela je ikada bilo napravljeno ovom uobičajenom legurom, dok je samo jedan model dostupan u toj varijanti ove godine.

Najnoviji Calatrava model sa prečnikom od 40 mm dolazi u veoma zgodnom izdanju sivo-plave nijanse sa satenskim završnim detaljima. Brojčanik savršeno akcentuje zlatne arapske brojeve obložene fluorescentnim slojem i baton kazaljke. Opremljen je samonavijajućim 324 S c mehanizmom, koji je vidljiv kroz prozirnu poleđinu kućišta, koja je obeležena ispisom New Manufacture 2019.

Prema navodima, rad na njihovom novom pogonu počeo je 2015.godine, a masivni novi prostor ima deset spratova – četiri ispod zemlje i šest iznad, a u pitanju je investicija od 600 miliona dolara.