Patek Philippe predstavlja novu verziju svog najprestižnijeg časovnika

Lanisran 2001.godine, Sky Moon Tourbillon časovnik je i dalje drugi najkomplikovaniji model Patek Philippe brenda i jedna od grand komplikacija kojima se dive svi kolekcionari…

Između 2013. i 2016.godine, još dve verzije su kreirane: model sa kućištem od belog zlata sa plavo emajliranim brojčaikom i model od belog zlata sa crno emajliranim brojčanikom. Poslednja varijacija ovog časovnika sa dvostrukim licem, dobila je tople tonove roze zlata, koji su u savršenom skladu sa braon grand feu emajliranim detaljima. Periferija brojčanika, otvor koji prikazuje fazu meseca i rotirajući diskovi kreirani su champlevé emajliranjem.

Uz pomoć ove tehnike, zlatni brojčanik je ručno izdubljen u prema odabranim skicama, a potom su otvori ručno ispunjeni jedinjenjem emajla. Između svakog sloja, brojčanik se peče na visokoj temperaturi od 850 stepeni Celzijusa. Centar brojčanika sadrži Grand Feu Cloisonne emajlirani dekor, koji je kreiran uz pomoć tanke, zlatne žice. Kućište prečnika 44 mm x 17.35 mm, korone, klizni modul repetoira i kopča ručno su gravirani motivom arabeske sa svih strana. Više od sto sati rada potrebno je za kompletiranje ovog procesa.

Sky Moon Tourbillon kombinuje 12 komplikacija, uključujući turbijon i minutni repetoir koji se oglašava katedralnim gongovima. Na prednjem brojčaniku možemo videti perpetualni calendar sa retrogradnim datumom, prikaz faze meseca i ciklus prestupne godine. Sa druge strane, vidimo neverovatnu nebesku kartu – tri diska kreću se različitim, precizno izračunatim trajektorijama, kako bi kreirali putanju meseca i zvezda, koja se može videti na severnoj hemisferi.

Zamenjujući prethodni model od belog zlata sa crnim grand feu emajliranim brojčanikom, novi Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Haut Artisanat dolazi u kompletu sa parom ručno graviranih dugmadi za manžetne.