Parmigiani Fleurirer predstavlja časovnik od 199.000 dolara

Od svog osnivanja 1996.godine, Parmigiani Fleurier, butik časovničarski brend baziran u Švajcarskoj, zaradio je svoju reputaciju kreiranjem komplikovanih modela, sa neverovatnom posvećenošću vrhunskoj izradi…

Isti taj princip inspirisao je osnivača brenda, Mišela Parmiđijanija, glavnog časovničara i restauratora, da otvori svoju radionicu tokom sedamdesetih. U svom novom Tonga Tongagraphe Tourbillon modelu, tek trećem koji je predstavljen nakon zvaničnog debitovanja 2009.godine, slavni brend je uneo estetske promene veličanstvenom brojčaniku, koji je sada dobio Grain de Riz Guilloche akcente, naglašene indeksima koji su dodatno ulepšani roze zlatnom oplatom.

“Dekoracija brojčanika je toliko opčinjavajuća, jer je bazirana na zlatnoj razmeri. Tu možete videti Fibonačijev niz, koji reprodukuje harmoniju koja se može videti svuda u prirodi”, izjavio je osnivač brenda.

Njihova posvećenost zlatnoj razmeri – matematičkoj proporciji koja je otprilike jednaka 1 : 1.618, može se primetiti na nekim od njihovih najranijih modela, koji su razvijani sa volumenima dizajniranim u skladu sa zlatnim brojem.

Kućište ovog noviteta, kreirano od 18-karatnog roze zlata sa prečnikom od 43 mm, u sebi skriva PF354 ručno navijajući mehanizam, koji je takođe njihovo delo. Sa 295 komponenti i rezervom energije u trajanju od 72 sata, mehanizam je finiširan u skladu sa besprekornim standardima slavnog brenda.

Na kraju, možemo reći da je ovaj časovnik vodootporan, a dolazi sa Hermes Havana aligatorskim kaišem i cenom od 199.000 dolara.