Opčinjavajući Louis Vuitton časovnik koji ostavlja bez teksta

Louis Vuitton je skoro predstavio svoj Tambour Carpe Diem časovnik, obasjavajući realm horologije svojom veličanstvenom magijom…

Sa automacijom koja se koristi za merenje sati na crkvenim tornjevima, ovaj časovnik je dobio taster koji pokreće brojčanik dekorisan zmijom i lobanjom. Komentarišući remek delo, Mišel Navas, glavni časovničar u La Fabrique Du Temps Louis Vuitton, izjavio je: “Naš cilj je bio da skrenemo sa poznate staze. Želeli smo da unesemo dozu istorije u dvadeset prvi vek, sa svom energijom i kreativnošću po kojima je naš brend poznat otkako je napravio prvi iskorak u svetu časovničarstva 2002.godine”.

Sa četiri komplikacije, Carpe Diem časovnik dobio je preskačuće sate, retrogradne minute, prikaz rezervne energije i mehanizam automacije. Pritiskanjem tastera smeštenim sa strane kućišta, glava reptila se podiže i prikazuje tačno vreme, dok je otvor za prikaz sata smešten na vrhu lobanje, a zmijin rep oscilira prema minutima.

Potom, vilica lobanje se osmehuje, otkrivajući Carpe Diem ispis. Čitav spektakl traje 16 sekundi, ostavljajući posmatrača bez teksta. Na poleđini sata, možemo videti njegov mehanizam, koji je takođe kreiran u formi lobanje.

Emajlirani detalji časovnika kreirani su kao delo Anite Poršet, dok je gravuru potpisao Dik Stinman. Na ovom časovniku, veličanstveni brend je radio dve godine!