Omega osvežava svoju najpopularniju kolekciju

Ovi časovnici kreirani od 18-karatnog zlata su maleni, ali su fantastično moderni…

Činjenica o Omega Speedmaster modelima jeste ta da oni imaju čitav jedan kult ljubitalja oko sebe. Poznat kao Moonwatch zbog svog nezaboravnog puta do meseca u julu 1969.godine, ovaj model poseduje klasični raspored hronografa sa zadovoljavajućom simetrijom koja oduševljava ljubitelje horologije iz čitavog sveta.

Potcenjeni, ali podjednako važan detalj vezan za Speedmaster model je taj da čak i 63 godine nakon svog prvobitnog lansiranja, on bez problema osvaja realme muških i ženskih satova. U Omega 38 mm Speedmaster kolekciji, sada se nalaze četiri nova modela kreirana od 18-karatnog zlata.

Prvi model dolazi sa kućištem od crveno toniranog 18-karatnog Sedna zlata sa oker-braon kožnim kaišem. Umesto kontrastnih braon podbrojčanika, srebrnasti brojčanik okupan je monohromatskim tonovima koje brend opisuje kao cappuccino, što je akcentovano kazaljkama i indeksima kreiranim od Sedna zlata.

Drugi model dolazi u varijanti od 18-karatnog žutog zlata sa zelenim kožnim kaišem, sa opalinskim brojčanikom koji je akcentovan kazaljkama od 18-karatnog zlata i zelenog laka, sa indeksima kreiranim od istog materijala.

Oba modela dolaze sa opcijama baza – dostupna je aluminijumska baza dekorisana čuvenom Speedmaster tahnimetarskom skalom, kao i dualna baza koja ima tahimetarski set i spoljni krug dekorisan dijamantima.

Oba modela pokreće Omega mehanizam – Co-Axial Calibre 3330. Model sa standardnom bazom može se kupiti po ceni od 15.600 dolara, dok se verzija dekorisana dijamantima prodaje po ceni od 18.900 dolara.