Omega osvežava jedan od svojih najpopularnijih modela

Kako ljudi kažu – ne treba popravljati ono što nije neispravno…

Ipak, kada se radi o Omega brendu, oni upravo to rade, kako bi kreirali nešto što je za nijansu bolje. Ovoga puta, radi se o novom Seamaster Planet Ocean 600M. originalno lansiran 2005.godine i osvežen posebno za 2020.godinu, elegantni ronilački časovnik dolazi u dve iteracije – hronografskoj i hronometarskoj. Obe verzije dobile su narandžastu keramičku bazu koja je fiksirana za kućište kreirano od nerđajućeg čelika. Keramicizirani brojčanici kreirani su od titanijuma, kao omaž istoriji u sferi ronilačkih časovnika ovog brenda, a postali su još čitljiviji zahvaljujući kazaljkama koje su obložene rodijumom i malim prozorom za prikaz datuma.

Opremljeni samonavijajućim mehanizmima, oba izdanja dobila su kristalnu poleđinu kućišta kako bi pružila uvid u samo srce sata. Funkcionalni dizajni vodootporni su do dubine od 600 metara, a dobili su kristalne kupole otporne na ogrebotine, antimagnentne osobine i šezdeset sati rezervne energije. Hronometar prečnika 43.5 mm dobio je integrisanu čeličnu narukvicu, dok je hronograf prečnika 45.5 mm ponuđen sa NATO kaišem.

Ovo izdanje dolazi u posebno nezgodno vreme za industriju časovnika, jer je luksuzni sektor u celini pogođen pandemijom korona virusa. Otkazivanje Baselworld događaja započelo je čitav niz nepogodnih događaja, gde se skoro svaki veći partner sajma povukao sa scene. Omega, koja je delo Swatch grupe, po svemu sudeći ide nekoliko koraka ispred svojih konkurenata, jer su se sa sajma povukli pre dve godine. Baselworld se smatra najprestižnijom izložbom satova u svetu, ali su se brojni brendovi pobunili protiv menadžmenta zbog nedostatka inovacije.

Ono što na kraju još možemo reći, oba izdanja Omega Seamaster Planet Ocean 600M dostupna su za kupovinu preko zvaničnog sajta brenda, pri čemu hronograf košta 8.000 dolara, a hronometar 6.500.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion