OMEGA i Swatch dodaju 12. sat seriji MoonSwatch

Novi MoonSwatch „Mission To Moonshine“ Gold je zvanično lansiran.

Dvanaesti član serije MoonSwatch koju su prošle godine lansirali OMEGA i Swatch trenutno je dostupan na samo četiri lokacije širom sveta i već je kolekcionarski predmet.

Otprilike u ovo vreme prošle godine su OMEGA i Swatch udružili snage kako bi predstavili liniju satova koja je nesumnjivo bila jedno od izdanja o kojima se najviše pričalo u 2022. Govorimo o Speedmaster Moonswatch sa biokeramičkim kućištem, tematskim planetama našeg solarnog sistema i cenom neuporedivo nižom od one običnog OMEGA Speedmaster Moonwatch.

I dok se čini da je početno izdanje izazvalo veliku pometnju, časovničarski duo koji pripada Swatch Group je sada odlučio da proširi MoonSwatch kolekciju sa OMEGA x Swatch MoonSwatch Mission To Moonshine Gold Bioceramic Watch. Zbog postojanja OMEGA modela Moonshine Gold Speedmaster, očekivali smo da će 12. dodatak MoonSwatch liniji imati kućište koje će biti ili napravljeno od punog zlata ili jednostavno završeno u metalik zlatnom tonu, sa crnim brojčanikom u kontrastu sa zlatnom.

U stvari, ono što su Swatch i OMEGA stvorili je u suštini varijanta postojeće serije MoonSwatch „Μission to the Moon“ u kojoj je sekundarna kazaljka jednostavno zamenjena zlatnom.

Međutim, umesto da je jednostavno obložena zlatom, sekundarna kazaljka hronografa je napravljena korišćenjem OMEGA Moonshine zlata - konstrukcije od pravog zlata dobijenog od recikliranih zlatnih kućišta za satove Swatch Group. Da bi se pojačala "lunarna" tema, sat je proizveden za vreme punog Meseca, u februaru 2023. Pored toga, svaki sat se prodaje u posebnoj kutiji za prezentaciju i sa sertifikatom o autentičnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Swatch (@swatch)

Naravno, zlatna sekundarna kazaljka je imala neočekivani uticaj na cenu MoonSwatch sata. Swatch je takođe istakao da novo izdanje neće zameniti postojeći MoonSwatch „Mission to the Moon“, koji će ostati u proizvodnji.

OMEGA x Swatch MoonSwatch Mission To Moonshine Gold trenutno je dostupan samo na četiri lokacije širom sveta, u Cirihu, Tokiju, Milanu i Londonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Swatch (@swatch)

Luxury Experience