Novo poglavlje u saradnji Bugatti i Jacob & Co. brendova

Bugatti i Jacob & Co. najavili su svoje partnerstvo pre oko godinu dana i do sada su predstavili dva modela specijalnog izdanja…

Slavni časovničarski brend lansirao je i novi kolaborativni model koji je kreiran u čast slavnog hiperautomobila, Bugatti Chiron Super Sport, koji je uspeo da prevaziđe brzinsku barijeru od 300 milja na sat. Nazvan Twin Turbo Furious Bugatti 300 +, najnoviji model baziran je na prvoj zajedičkoj kreaciji dva brenda – Twin Turbo Furious Bugatti Edition od 525.000 dolara, koji je debitovao prošle godine. Prema zvaničnoj objavi brenda, novi model specijalnog izdanja inspirisan je materijalima i bojama Chiron Super Sport 300+, zajedno sa tehničkim performansama monstruoznog 8.0 litarskog W16 motora.

Jacob & Co Twin Turbo Furious Bugatti 300+ model sadrži sasvim crni izgled sa jarko cvetnim akcentima. Model je dobio kućište od livenog karbona, koje nas asocira na lepotu izloženih karbonskih detalja koje možemo videti na automobilu koji obara rekorde. Kućište prečnika 46 mm sastoji se 99 delova. Unutar kućišta, nalazi se crni titanijumski twin turbijon sa tri ose, koji uključuje decimalni minutni repetoir i hronograf sa referentnim vremenom – u pitanju je komplikacija koju nijedan brend ranije nije ponudio.

Kompleksni mehanizam sastoji se od 832 komponente i dolazi sa rezervom energije od 50 sati. Uprkos svojoj tehničkoj komplikovanosti, časovnik je i dalje sportskog stila, dok se slavni brend pobrinuo da bude udoban za nošenje. Samo tri ovakva modela će biti proizvedena, sa cenom od 580.000 dolara.