Novo neobično remek delo MB&F brenda

Inspirisani grčkim mitom o Gorgoni, slavni časovničarski brend, L’Epee 1839 i MB&F su se udružili još jednom, kako bi stvorili neobičnu kreaciju…

U pitanju je nešto, što liči na meduzu, sa svim svojim pipcima. Nazvan Medusa, ovaj neverovatni sat dualne konfiguracije može biti postavljen na plafon ili sto. Gde god da mu pronađete mesto, izgledaće neverovatno.

Ovo remek delo dolazi sa kupolom od ručno dovanog Murano stakla, koje nas podseća na telo meduze. Unutar kupole, nalaze se dva rotirajuća prstena, pri čemu jedan predstavlja sate, a drugi minute. Oni nam govore tačno vreme, a tu je i fiksirani indikator koji se pruža preko oba prstena. Super LumiNova sloj će učiniti da ovaj sat svetluca u mraku poput prave meduze u morskim dubinama.

Ovaj sat ima mehanizam sa frekvencijom od 2.5 Hz, na kom su majstori iz L’Epee 1839 radili dve godine, a u pitanju je specijalni model koji je konstruisan na centralnoj osi koja se simetrično poklapa sa neutralnim stubom prave meduze. Medusa model predstavljen je u tri ograničena izdanja, a od svakog od njih će biti proizvedeno pedeset komada.

Boje ručno duvane Murano staklene kupole ovog sata su plava, zelena i roze, podsećajući nas na prirodne boje meduze, dok su pipci kreirani od istog stakla i poseduju iste kvalitete kao i kupola. Cena jednog od ovih modela iznosi 25.500 dolara.