Novi Zenith sat u čast Land Rover SUV modela

Uz svoj matirani titanijumski oblik, Defy 21 Land Rover je moderan, dugotrajan i krajnje poželjan model.

Kao i Land Rover Defender 2020, tako i novi Zenith hronograf Defy 21 Land Rover Edition, četvrti model trogodišnjeg partnerstva proizvođača automobila i satova - jeste: „spoj modernosti i voljene klasike".

Matični deo ručnog sata od 44 mm - koji dolazi od mikroprofiliranog titanijuma, materijala koji apsorbuje svetlost iz svih uglova, skrećući pažnju na samu površinu sata - odaje sofisticiran, ali i hrapav i neravan utisak. Dok se El Primero kreće uz pomoć hronografa visoke frekvencije, vraća nas u bajkoviti švajcarski kalibar iz 1969. godine, ikonu mehaničkog izrađivanja satova.

Prikazano ranije tokom ovog meseca na LVMH Watch Week u Dubaiju, ograničeno izdanje ovog sata podudara se sa izdanjem sledeće generacije Land Rover Defendera, koji je svoj javni debi imao na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru. (Land Rover je proizvodio kultni klasični britanski SUV od 1983. do 2016. godine, verzija 2020. godine ima luksuzniju vibraciju, kojom uspešno zadržava svoju reputaciju terenskog vozila.)

- To je tako poseban automobil da je, kada smo pre godinu dana počeli u Velikoj Britaniji da razgovaramo, Gerry McGovern, rekao: „Znate, ovim ćemo napraviti nešto ludo“, saopštio je izvršni direktor Zenith-a, Julien Tornare. „U prošlosti, želeli smo da osmislimo klasičniji model sata, ali odlučili smo se ipak za Defy 21, i time doneli nešto sasvim posebnog materijala, jer je automobil lud, pa smo želeli i takav sat."

Dizajniran da izgleda sirovo i minimalistički, Zenith Defy 21 Land Rover Edition podražava „suštinu novog Land Rover Defendera: moderan, izdržljiv i veoma poželjan“, rekao je McGovern, glavni kreativni direktor Land Rovera, dodajući da mu je najdraža bila kreacija Zenith-Land Rover.

Zenith i Land Rover prvi put su se udružili tokom 2016. godine, uz debi El Primero Range Rover Special Edition.

U protekle tri godine, partnerstvo je rezultiralo četiri modela sata: dva Chronomaster-a, jedan Defy Classic, a sada Defy 21. Najnoviji je verovatno i najbolji, i bio je jedan od najvažnijih na LVMH’s Dubai Watch Week-u. Dostupan u ograničenom izdanju od 250 komada, Defy 21 Land Rover Edition prodaje se za 13,400 američkih dolara.