Novi Ulysse Nardin časovnik od 300.000 dolara

Umesto ovogodišnje SIHH izložbe, Ulysse Nardin brend odabrao je skoro završeni 2019 Miami Yacht Show kako bi predstavio svoj neverovatni novitet...

U pitanju je Marine Mega Yacht časovnik, koji je nastavak priče koju je otpočeo Grand Deck Tourbillon model, predstavljen pre tri godine. najnoviji Ulysse Nardin mega časovnik inspirisan nautikom, kao što mu samo ime govori, namenjen je vlasnicima jahti i biće ograničen na samo trideset komada.

Inspirisan uglađenom, hi-tech estetikom savremenih luksuznih jahti, Marine Mega Yacht model ima kućište prečnika 44 milimetra, koje je kreirano od platine. Kombinacija belog zlata i plavog emajla krasi brojčanik, na kom je oslikan pramac luksuznog broda, koji izazi iz maglovitog, penušavog okeana. Ovo kućište upareno je sa kaišem od aligatorske kože tamno plave boje, tako da se savršeno uklapa sa bojom brojčanika.

Časovnik pokreće Ulysse Nardin caliber UN-63, koji sadrži čak 504 komponente, ručno se navija i nudi rezervu energije od osamdeset sati. Mehanizam, pored prikaza vremena, takođe napaja trodimenzionalni prikaz faze meseca i mehanizam koji prikazuje visinu plime u pravom vremenu, u zavisnosti od specifične lokacije.

Leteći turbijon smešten na poziciji šest sati rotira se na svakih šezdeset sekundi, a njegov kavez je dizajniran tako da podseća na sečiva propelera luksuznih brodova. Rezerva energije prikazana je na poziciji tri sata u formi malog sidra koje je povezano prstenom sa svojim lancem.

Časovnik ima poleđinu kreiranu od safirnog kristala, koja nam daje uvid u mehanizam i sve njegove detalje. Poput Grand Deck modela, Ulysse Nardin brend se udružio sa manufakturom Christophe Claret, brendom koji je svetski poznat po kreiranju unikatnih komplikacija, kako bi razvili i proizveli Mega Yacht časovnik.

Svaki od trideset komada će doći sa plaketom koja vlasnicima daje priliku da naruče personalizovane gravure. Cena ovog modela je malo iznad 300.000 dolara.