Novi TAG Heuer Carrera Calibre 16 stupa na scenu sa ažuriranim dizajnom

Sa modernizovanim detaljima dizajna koji se zasnivaju na trkačkom DNK brenda, četiri nova sata TAG Heuer Carrera Calibre 16 pridružuju se legendarnoj kolekciji.

TAG Heuer Carrera je oduvek bio sat za profesionalne automobiliste kao i za ljubitelje i kolekcionare satova sa pedigreom i inovativnim dizajnom. Nova stilska poboljšanja legendarnog TAG Heuer Carrera daju mu moderniju ivicu koja ne samo da poboljšava čitljivost brojčanika, već ga čini idealnim za svakodnevni stil - od kancelarije pa do opuštenog vikenda u pokretu. Redizajnirani TAG Heuer Carrera Calibre 16 prečnika 41 mm kombinuje performanse sa sportskim, upečatljivim izgledom sata koji je funkcionalan i udoban koliko i moderan.

Vožnja prvoklasnog dizajna

Nekoliko novodizajniranih karakteristika čine ovaj osveženi sat drugačijim od svojih stilskih prethodnika. Brojčanik - u crnoj ili sun-ray plavoj boji - evoluirao je kako bi postao još čitljiviji, idealan za vozače koji se kreću prema cilju ili krstare na otvorenoj ulici.

Brojači na tri hronografska podbrojčanika su veći i izraženiji. Umesto tačke SuperLuminove® na svakom indeksu, indeksni markeri su sada suptilno ispunjeni fluorescentnim materijalom za optimalnu vidljivost u bilo kom stanju.

Dodatak boje pojačava ukupni izgled satnice na crnom brojčaniku, dok crveni naglasak krasi vrhove centralnih, srednjih i kazaljki u podbrojčanicima, kao i start / stop dugme i prirubnicu od 12 do 3 sata. Kod modela sa plavim brojčanikom, akcenat je narandžast.

Osim toga, novi modeli su od nerđajućeg čelika, koji je tanji i elegantniji zbog kraćih lugova i ravnoteže brušenih i poliranih završnih detalja koji daju satu dinamičniji karakter.

Nova dužina i stil lugova čine sat ugodnijim za nošenje - dan za danom, trku za trkom. Crna ili plava korona (okvir) sata takođe izgleda veće, jer više nema metalni prsten duž spoljne ivice, tako da ova promena naglašava sportski izgled ovog elegantnog modela.

Dinamična kombinacija

Najzapaženiji od četiri nova modela je sat u plavoj boji sa svetlo smeđim kožnim kaišem.

Ovaj moderan sat je predstavljen na perforiranom kaišu od teleće kože sa štepovima i detaljima u istoj narandžastoj boji kao i akcenti na njegovom brojčaniku. Njegov “kolega” takođe ima brojčanik u plavoj boji, ali ima narukvicu od nerđajućeg čelika.

Modeli sa crnim sun-ray brojčanikom imaju narukvicu od nerđajućeg čelika ili perforirani crni kožni kaiš sa crvenim šavovima.

Ispod haube

Svaki od novih modela pokreće automatski kalibar 16, zaštićen kućištem sa imenom kolekcije i utisnutim obrascem tragova guma kao omaž nasleđu velikih brzina i avantura. Krunica sata je takođe dobila malu nadogradnju sa crnim lakom oko centra i TAG Heuer štit.

Kolekcija TAG Heuer Carrera je prvi put predstavljena 1963. godine, a njene veze sa svetom profesionalnog automobilizma i dalje pokreću liniju, koja je postala jedna od najpopularnijih i najpoznatijih.

Dizajnirana za profesionalne trkače, kolekcija je dobila ime po poznatoj i opasnoj trci Carrera Panamericana, u kojoj su učestvovali samo najodvažniji vozači.

Reč Carrera znači "trka" ili "karijera", a hrabri, inovativni i žestoki satovi koji nose ovo ime su napravljeni za one koji rade stvari na svoj način - bilo na trkama ili na sopstvenom životnom putu.

Foto TAG Heuer