Novi Jacob & Co časovnik od 884.800 dolara

Ne bismo vam zamerili ukoliko, kada ugledate visoko komplikovani časovnik pomislite da je zaista lep, ali po svojoj prirodi nežan predmet…

Najnoviji Jacob & Co časovnik koji je spreman za planinske avanture ima misiju da nam dokaže da je ta pretpostavka pogrešna, dok istovremeno daje sve od sebe kako bi sačuvao najkrhkija prirodna prostranstva naše planete.

Švedski istraživač i avanturista, Johan Ernst Nilson, skoro se popeo na Himalaje noseći Jacob & Co Astronomia model oko svog ručnog zgloba. Uprkos nadmorskoj visini od 6.096 metara, temperaturi koja je bila -30 stepeni Celzijusa i svim udarcima koje je dobio tokom penjanja uz zidove od leda, Astronomia model se pokazao kao savršeni kompanjon. Nadahnut njegovom surovom prirodom i potrebom da se pozabavi uticajima klimatskih promena kojima je bio svedok putujući kroz 172 zemlje, Nilson je sarađivao sa švajcarskim proizvođačem satova na novoj verziji klasike - Astronomia Everest.

“Podizanje svesti o opasnostima koje vrebaju našu planetu je neverovatno važno. Saradnja sa ovim cenjenim avanturistom i aktivistom je sjajan način da se naš brend umeša u čitavu priču, a naše novo limitirano izdanje Astronomia Everest zaista je posebno”, izjavio je Džejkob Arabo, osnivač brenda Jacob & Co.

Zasnovan na Astronomia Sky, Astronomia Tourbillon Everest dobio je čuveni Jacob & co gravitacioni turbijon sa dve ose, na jednom od četiri satelita. Kako bi se naglasila njegova povezanost sa našom planetom i istoimenim vrhom, lice časovnika konstruisano je sa minijaturnim transparentnim kofama prave vode koju je Nilson sakupio na Severnom i Južnom polu. U središnjem delu modela možemo videti pravi komad Everesta, što je još jedan Nilsonov doprinos. Inače, ovo je prvi Astronomia model sa SuperLuminova slojem na kazaljkama, bazi brojčanika, globusu, logou, pa čak i kaišu, što omogućava laku čitljivost i u najlošijim uslovima osvetljenja.

U skladu sa tematikom, kutija u kojoj se časovnik nalazi oblikovana je u formi Mont Everesta, sa linijom koja opisuje uspon ovog slavnog penjača. Kada je otvorite, videćete časovnik koji je deluje kao da je obmotan ledom, dok će vas potom oduševiti snimljeni zvuk vetra sa čuvenog planinskog vrha.

Ograničen na samo 24 komada, obeležavajući tako 24 vremenske zone (12 modela će doći sa crnim Celestial Vault, dok će 12 dobiti plavi), 10 % od prodaje ovog časovnika biće donirano humanitarnim organizacijama koje su okrenute očuvanju našeg prirodnog okruženja. Povrh toga, kupovinom časovnika ćete dobiti priliku da zajedno sa Nilsonom posetite Mont Everest i otkrijete tačnu lokaciju sa koje potiče kamenčić iz središnjeg dela vašeg časovnika.

Cena ovog specijalnog izdanja iznosi 884.800 dolara.