Novi Jacob & Co časovnik od 600.000 dolara

Pre izvesnog vremena, časovničarski brend Jacob & Co. najavio je svoje novo partnerstvo sa graffiti umetnikom, Alekom Monopolijem…

Sada, brend konačno lansira Astronomia Alec Monopoly časovnik, sa četvoručnim vertikalnim mehanizmom i brojnim drugim detaljima, po ceni od 600.000 dolara. Napravljen od 18-karatnog roze zlata, ovaj časovnik je dekorisan safirnim kristalom i četiri safirne stranice koje vam omogućavaju da zavirite unutar njegovog mehanizma i animacije. Model dolazi sa uglađenom poleđinom koja sadrži tamno noćno nebo i zvezde, povrh čega stoji Jacob & Co. Astronomia rotirajući turbijon sa dvostrukom osom.

Sa suprotne strane nalazi se rotirajući brojčanik sata koji je smešten na patentirani sistem zupčanika, dok se vertikalno ravna sa ručicom koja sadrži ručno lakirani magnezijumski globus sa jedne strane i Jacob & Co. jednokaratni dijamant sa 288 lica.

Časovnik dalje predstavlja malene karaktere koji se mogu videti na Monopolijevim umetničkim delima, poput Monopoly Man. Drugi važni detalji uključuju visoko kompleksni JCAM10 kaliber sa 365 delova i rezervom energije u trajanju od 60 sati.

Komentarišući, Alek Monopoli je izjavio: “Svaki od ovih časovnika sadrže toliko mnogo razmišljanja, vremena i talenta u sebi. Ova saradnja je umetničko delo, unutar umetničkog dela. Nadam se da će ovaj časovnik biti prenošen sa generacije na generaciju, uz isti ponos i strast, koji bi pratili tradicionalno umetničko delo”.