Novi časovnik iz Breitling x Bentley saradnje

Partnerstvo kompanije Breitling i britanskog luksuznog brenda Bentley otpočelo je 2003.godine, što ga čini najdužom asocijacijom časovničarskog brenda i automobilske marke…

Najnovija saradnja ova dva velikana, dolazi nam u formi novih časovnika ograničenog izdanja koji obeležavaju stotu godišnjicu kompanije Bentley. Nazvani Breitling Premier Bentley Centenary Limited Edition, ovaj časovnik je otkriven na sajmu automobila u Ženevi, zajedno sa Bentley Continental GT Number 9 edition by Mulliner. Časovnik ograničenog izdanja je mehanički i estetski isti kao Premier B01 Chronograph koji je predstavljen prošle godine.

To u prevodu znači da on ima kućište prečnika 42 mm, u kom se nalazi hronometarski B01 automatski hronograf. Braon brojčanik Centenary Limited Edition modela reflektuje čuvene furnire koje Bentley brend koristi u svojim luksuznim vozilima. Dostupan je u dve vrste završnih detalja – nerđajući čelik i 18 karatno roze zlato.

Obe verzije imaju bran kožni kaiš, dok verzija od čelika dolazi u sa narukvicom. Ova verzija će biti ograničena na 1.000 komada, sa cenom od 9.600 CHF, dok će verzija od roze zlata biti ograničena na 200 jedinica, sa cenom od 27.000 CHF. Obe verzije će biti dostupne za kupovinu od jula ove godine.

“Veoma uspešna i dugotrajna saradnja Breitling i Bentley brenda je impresivni primer koji dokazuje kako brendovi sa istim vrednostima, zajedno mogu raditi na altruistički način kako bi poboljšali performanse jedni drugom”, rekao je Adrijan Halark, izvršni direktor Bentley Motors. “Sa našim neverovatnim nasleđem koje traje sto godina, sada smo fokusirani na budućnost koja je okarakterisana našom strašću prema inovacijama. I Bentley i Breitling brendovi su definisani tehnološkim progresom, izradom vodećeg kvaliteta, kao i modernim i pionirskim duhom.”