Novi Bulgari Octo Roma Carillon Tourbillon

Bulgari brend predstavio je nekoliko časovnika tokom LVMH Watch Week događaja, uključujući novi Bulgari Octo Roma Carillon Tourbillon…

Tokom godina, Bulgari brend je agresivno jurio za svetskim horološkim rekordima u domenu ultra-tankih časovnika. Ipak, najnovija Bulgari komplikacija je u kompletnom kontrastu tom pristupu. Časovnik velikodušnih dimenzija u sebi skriva Carillon minutni repetoir. Najnoviji Bulgari časovnik ponavlja poteze vestminsterskih zvona na tri gonga, što je kombinovano sa turbijonom koji ga čini zaista komplikovanim.

Bulgari Octo Roma Carillon Tourbillon model predstavlja savršeni balans savremenih materijala i tradicionalne umetnosti izrade časovnika. Njegovo kućište prečnika 44 mm napravljeno je od crnog DLC titanijuma, što mu daje moderan, urbani izgled. Unutar njega, nalazi se BVL428 mehanizam o kom smo malopre govorili, a koji ima rezervu energije u trajanju od 75 sati i 432 komponente.

Arhitektura mehanizma je izokrenuta, u odnosu na ono što inače možemo videti na tradicionalnim repetoirskim modelima. Ukoliko želite da vidite mehanizam u funkciji, to možete učiniti preko njegovog brojčanika. Na kraju, možemo reći da je ovaj model ograničen na samo 15 komada, pri čemu će svaki koštati 259.000 dolara.