Novi Breitling časovnik specijalnog izdanja

Breitling je upravo objavio svoje novo partnerstvo sa australijskim lifestyle brendom Deus Ex Machina, kompanijom koja je osnovana 2006.godine…

Kao deo saradnje, Breitling će postati Zvanični merač vremena Deus Swank Rally, dok će dva brenda zajedno razviti i dizajnirati vintage časovnik specijalnog izdanja. Top Time Deus hronograf inspirisan je Breitling originalnim 1960 izdanjem i opisan kao “pravi omaž nomadskom duhu”. Sa elementima inspirisanim trkama, Top Time Deus hronograf kreiran je kako bi se dopao “bajkerima, snouborderima, nomadima koji žude za slobodom istraživanja sveta na sopstveni način, sopstvenim ritmom”.

Breitling Top Time Deus hronograf kreiran je sa kućištem prečnika 41 mm od nerđajućeg čelika, koje je upareno sa braon kaišem koji će vas odmah asocirati na vintage bajkerske jakne. Klasični panda brojčanik dobio je hronografske brojače zajedno sa narandžastim i žutim detaljima, uključujući i hronografsku kazaljku u obliku munje.

Brojčanik na sebi nosi klasični Deus logo na poziciji šest sati, sa ispisanim motoom brenda, “In Benzin Veritas”. Poleđina kućišta je kao dekor dobila gravuru retro bajkera koju je uradio kreativni direktor Deus brenda, Karbi Takvel. Časovnik pokreće hronografski mehanizam sa COSC sertifikatom, Breitling Caliber 23, koji ima rezervu energije u trajanju od 48 sati.

Specijalno izdanje časovnika ograničeno je na 1.500 komada za čitav svet, a prodaje se po ceni od 4.990 dolara i dolazi sa specijalnom poklon kutijom, unikatnom platnenom torbom i Deus knjigom.