Nova saradnja: Breitling x Etihad

U partnerstvu sa Etihad Airways, kompanija koristi arapski…

Kada je Breitling predstavio Navitimer 1952. godine, nije se moglo znati da će pilotski hronograf postaviti tempo za gotovo sedam decenija pionirskih vazduhoplovnih časovnika. Nedavno je marka kreirala kolekciju specijalnih izdanja Navitimer 1 Airlines Capsule u znak sećanja na ikone aviokompanije zlatnog doba vazduhoplovstva, uključujući Swiss Air, TWA i Pan Am.

Ranije ove nedelje, na njujorškoj Nedelji mode, Breitling je proširio taj krug legendarne saradnje avio-kompanija na Etihad, nacionalnu aviokompaniju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kojom je stvorio ekskluzivni novi model, Aviator 8 Day & Date 41 Limited Edition, sa iznenađujućom karakteristikom.

Istočni arapski brojevi pojavljuju se na brojčaniku Breitling modela kao omaž nasleđu Etihadovog arapskog nasleđa. Brojevi zlatne boje i odgovarajuće zlatne kazaljke ističu se na crnom čeličnom brojčaniku modela sa prečnikom od 41 mm, koji se nalazi ispod dvostrukog anti-refleksnog safirnog stakla.

Sertifikovani COSC hronometar, koji radi uz pomoć Breitling Caliber 45, automatskog pokreta sa više od 40 sati rezerve snage, predstavljen je tokom nedelje mode kao veza sa Etihadovom trogodišnjom ulogom kao zvaničnim sponzorom. Saradnja sa Breitlingom označava početak partnerstva marke s kompanijom Etihad kao novoimenovanog službenog merača vremena.

„Čast nam je i ponosni što smo zvanični merač vremena zvanične aviokompanije nedelje mode, Etihad, i što smo predstavili svoju prvu Breitling Etihad ediciju ovde na NYFW“, kaže Tim Sailer, CMO Breitling-a. „I Breitling i Etihad predstavljaju vazduhoplovstvo i stil, a mi se radujemo razvijanju ovog sjajnog partnerstva sa mnogo više projekata u bliskoj budućnosti.“

Model od 4.995 dolara, proizveden u ograničenoj seriji od 500 komada, biće strogo dostupan u Abu Dabiju, Etihadovoj matičnoj bazi, do početka 2020. godine, nakon čega će biti dostupan širom sveta.