Nova poslastica za ljubitelje luksuznih časovnika

Ponekad čak i maleni dašak boje može u potpunosti osvežiti jedan klasični komad…

U ponedeljak, Girard Perregaux brend predstavio je plavu verziju svog Laureato Absolute Light časovnika u saradnji sa kompanjom Bucherer. Kao što možete očekivati, časovnik prečnika 44 mm deli nekoliko ključnih dizajnerskih elemenata sa originalnim modelom iz sedamdesetih, uključujući oktagonalnu bazu, uz brojne novitete. Ono što prvo možemo primetiti jeste činjenica da časovnik ograničenog izdanja sada nudi prozirno kućište kreirano od safira, koji je se drži na svom mestu zahvaljujući titanijumskim lugovima. Kućište nam predstavlja čuvenu Bucherer plavu boju unutar svog oktagonalnog elementa, dajući kolekcionarima detalji uvid u funkcionisanje GP01800-1143 automatskog mehanizma.

Dodatna dva titanijumska luga ujedinjuju kućište od safira sa kaišem koji je kreiran od specijalizovane Girard-Perregaux gumene legure. Sivi kaiš, u koji je injektovan titanijum, a koji je finiširan teksturom efekta materijala, predstavljen je tokom prošle godine. Prema časovničarskom brendu, njegova specijalizovana guma daleko je jednostavnija za oblikovanje i otpornija u odnosu na standardnu gumu.

Laureato Absolute Light Bucherer takođe udovoljava modernim kolekcionarima sa brojnim izloženim komponentama, među kojima se nalazi skeletonizovani zlatni oscilirajući teg. Skeletonizovane kazaljke za sate i minute na brojčaniku takođe osiguravaju nesmetani pogled na samonavijajući mehanizam. Drugi detalji poput mostova sa NAC tretmanom i kružnim satenskim finišom, uz oprugu sa varijabilnom inercijom nadovezuju se na čitavu priču.

“Girard-Perregaux je brend čije je poreklo ukorenjeno u duhu saradnje. Na primer, on je ujedinio sve osnivače iz 18.veka pod jednim krovom, kako bi formirao jednog od najranijih proizvođača”, objašnjava Patrik Pruno, CEO Girard-Perregaux brenda. “Laureato Absolute Light Bucherer Blue je savršeni primer tog etosa, koji postoji i dan danas”, dodao je.

Dostupan u ograničenom izdanju od samo 18 primeraka, Laureato Absolute Light Bucherer časovnik može biti vaš po ceni od 94.770 dolara, a za kupovinu je dostupan isključivo u odabranim Bucherer buticima.