Nova izdanja najprodavanijeg MB&F časovnika

Prvi ženski časovnik ovog brenda, LM FlyingT, sada je dostupan bez dijamanata, u varijantama od crvenog zlata i platine…

Kada je MB&F brend predstavio Legacy Machine FlyingT, svoj prvi ženski model, prošlog proleća, osnivač kompanije, Maksimilijan Buser, nije bio sasvim ubeđen u njegov uspeh. “Muškarci ne razumeju žene i nisam bio siguran da li sam pogodio njihovu estetiku”, izjavio je on.

Malo je reći da je ovaj časovnik bio uspešan. On je dobio brojne nagrade, uključujući Prix de la Complication pour Dame na 2019 Grand Prix d’Horlogerie de Geneve, događaju koji se može smatrati dodelom Oskara u svetu horologije i postao je najprodavaniji MB&F model protekle godine.

Originalno predstavljen sa kućištem od belog zlata koje je dekorisano sa tri dijamanta, ovaj model je sada dostupan bez dragih kamenčića u varijantama od crvenog zlata i platine. Ograničena na po 18 komada, nova izdanja dobila su guilloche brojčanik koji je nastao kao ručni rad u radionici majstora časovničarstva, Karla Vutilainena.

Ono što je ostalo nepromenjeno u odnosu na originalnu verziju LM FlyingT jeste njegov belo lakirani brojčanik pozicioniran na mestu 7 sati, koji je dizajniran tako da samo osoba koja nosi sat na njemu može videti tačno vreme.

Automatski navijajući rotor, oblikovan u formi trodimenzionalnog sunca, daje ovom modelu rezervu energije u trajanju do 100 sati. Ovaj element pruža snagu centralnom delu letećeg turbijona, dok se povrh njegovog kaveza nalazi jedan dijamanat koji se simultano rotira.

Iako su oba ova izdanja, sa cenama od 105.000 dolara za crveno zlato i 116.000 za platinu, na tržištu manje od nedelju dana, većina modela je već prodata.