Neverovatni časovnik u obliku zmaja

RM 57-03 Tourbillon Sapphire Dragon je kulminacija jednog od omiljenih Richard Mille projekata…

U neviđenom podvigu, umetnička kreacija od safira i zlata postala je deo turbijonskog mehanizma, zahtevajući kombinaciju kompleksne procedure obrade safira i delikatne i poetske umetnosti graviranja. Upravo ovaj odvažni pristup spojio je dva naizgled sasvim nespojiva sveta. Zmaj, mitska životinja koja potiče iz antičkog sveta i ima svoje sličnosti sa kulturom Orijenta, poseduje mnoga značenja. U ovom slučaju, on je simbol istrajnosti i uspeha, kao i moći i snage zbog kojih postaje vladar elemenata. 

Ovaj pojam robusnosti i uveravajuće čvrstine, vidljiv u stavu zmaja koji čvrsto opkoljava turbijonski kalibar sa ručnim navijanjem, diktirao je kreativni proces kojim su se vodili graveri i majstori inženjerstva Richard Mille brenda. Kao fantastično stvorenje koje se kreće kroz vodu, ovaj zmaj harmonično obhvata Yin deo safira, povezan sa elementom vode i Yang zlata, koji sa sobom donosi suprotnu toplinu i pozitivne konotacije Sunca. Safir zauzima posebno mestu u Richard Mille brendu, jer se upravo taj materijal koristi za izradu najkompleksnijih kućišta i delova mehanizma.

Kako bi gravirali zmaja, graveri su razvili novu tehniku ručnog poliranja i tehnike finiširanja kako bi poboljšali prirodnu transparentnost safira. Glava i stopala zmaja su kreirani od crvenog zlata, kojim se akcentuje kristalna tekstura safira i volumen samog subjekta. Detalji minuta na kreirani na krljušti zmaja rezultat su dugotrajnog i delikatnog procesa bojenja zlatom, dok je njihova primena na jeziku i očima zmaja, dodala finalnu umetničku dimenziju čitavom komadu.

Ekstremna skeletonizacija titanijumskog RM57-03 mehanizma jasno nam otkriva svoju minimalističku osnovu, kako bi se kreirala nova perspektiva mehanizma i njegovih zupčanika. RM 57-03 Tourbillon Sapphire Dragon model je prirodni dodatak ovoj kolekciji sa svojom kombinacijom starih i isprobanih tradicionalnih tehnika i tehnološke inovacije.