Neverovatni časovnik u čast 110 godina Bugatti brenda

Obe kompanije su poznate po svojihm tehnološkim inovacijama i mešavini dizajna i ekspertize…

Dugotrajno partnerstvo francuskog brenda Bugatti, i švajcarskog časovničara Jacob & Co, konačno je pokrenuto. Prošle nedelje dve kompanije su najavile da će se udružiti i zajedno stvarati magiju.

“Uvek tražim partnere iz sveta automobilizma, jer obožavam automobile. Volim ih od malih nogu. Imali smo sastanak sa Koenigsegg brendom pre nekoliko godina, ali to nije bilo uspešno, a imali smo i nekoliko diskusija sa Lambroghini brendom koje takođe nisu urodile plodom. Tadašnji predsednik brenda, Stefan Vinkelman, prebacio se u Bugatti, setio me se i ponovo me kontaktirao, pa smo napraivli dogovor”, objašnjava Džejkob Arabo, osnivač Jacob & Co brenda.

Jacob & Co brend morao je da se priključi brzoj traci i počne proizvodnju časovnika za Bugatti partnerstvo, koje je zasnovano pre samo nekoliko meseci, jer su morali da kreiraju nekoliko časovnika u čast 110 godina Bugatti brenda. To je svakako brzina svetlosti u svetu časovničarstva, pa je Arabo koristio postojeće mehanizme, kako bi kreirao modele za ovu godinu, uključujući novu verziju Twin Turbo Furious modela i sportskog hronografa, koji su razume se, inspirisani Bugatti brendom.

“Napravili su samo dvadeset automobila za svoju godišnjicu i već su ih prodali. Mene su zamolili da kreiram 110 časovnika. Uzeo sam svoj postojeći hronografski mehanizam, a već sam imao na umu kućište od karbona, koje sam im ekskluzivno obećao. Ono ima njihovu zastavu na poleđini i njihove boje na brojčaniku”.

Ipak, Arabo je odlučio da pomeri granicu ovih modela, tako da oni budu dostupni samo vlasnicima Bugatti automobila. “Moja ideja, od samog starta, bila je kreiranje časovnika za svaki dan, sa cenom od 36.000 dolara, za muškarca koji ne mora da ima automobil kako bi imao Bugatti časovnik, i drugi model od 500.000 dolara, Twin Turbo Furious Bugatti izdanje”. Drugi model sadrži plavi prsten oko brojčanika, sa belim indikatorima vremena, kao omaž plavom Bugatti Chiron modelu za 110.godišnjicu brenda. Jacob & Co logo se tradicionalno nalazi na poziciji 12 sati, dok se Bugatti logo nalazi na poziciji šest sati. Indikator rezervne energije, preimenovan je Fuel za ovo izdanje, a sadrži čak pedeset sati i nalazi se između dva impresivna i tehnički dupla turbijona visoke brzine sa tri ose, minutnog repetoira i hronografa.

Zbog svih ovih detalja, kućište modela meri 57 x 52 mm, sa visinom od 17 mm, kako bi u njemu bile smeštene 832 komponente. Za svakodnevne svrhe, zabavni deo ovog časovnika jeste posmatranje turbijona u akciji.

Samo 20 Twin Turbo Furious Bugatti Edition modela će biti napravljeno, a oni će biti ponuđeni samo Bugatti vlasnicima. 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion