Nesvakidašnji luksuz: novi Bugatti Chiron Tourbillon časovnici ograničenog izdanja

Četiri nove edicije reflektuju Bugatti dizajn, energiju i kvalitet izrade, u modelu koji je osmišljen kao omaž ikoničnom Chiron modelu…

Pomislite na sve stvari koje dolaze sa Bugatti senzacijom: preciznost, lepota, visoke performanse… sve to je povezano sa kucajućim srcem motora, koji pokreće najnaprednije hiperautomobile u svetu. Predstavljen u aprilu ove godine, Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon je časovnik koji u sebi spaja najvažnija osećanja, koja su sinonim sa Bugatti brendom, dok ikonični Bugatti motor sa šesnaest cilindara dobija novi život u formi časovnika po prvi put. Predstavljajući umeće, posvećenost i veštine koje je ponudio Chiron1, četiri nova izdanja ovog modela predstavljena su kao vrhunac fuzije automobilske industrije i visokog časovničarstva.

Intrigantno dizajnirani i kreirani sa neverovatnom pažnjom posvećenom detaljima, četiri nova Chiron Tourbillon modela su epitom Bugatti brenda na svaki mogući način. Časovnik sadrži veličanstveni mehanizam u svim svojim izdanjima, sastojeći se od 578 komponenti, spajajući dizajn motora i časovnika u jednoj sjajnoj kreaciji. Prikazan kao blok motora, skaliranog i vrednog potomka čuvenog W16 motora, motorna animacija koja se aktivira pritiskom na dugme smeštena je ispod ogromnog safirnog kristala. Pored toga, časovnik napaja mehanizam sa letećim turbijonom, smešten pod uglom od trideset stepeni.

Nove verzije Chrion Tourbillon modela redizajnirane su sa novim opcijama materijala zarad ultimativne personalizacije. Inspirisan fluidnim linijama Chirona, generalni oblik ovog časovnika je formiran tako da savršeno odgovara svoj automobilskom suparniku. Prva opcija sastoji se od čvrstog bloka safirnog kristala sa poleđinom koja je kreirana na isti način, baš kao i korone i dugmad, u kombinaciji sa gumenim kaišem i titanijumskom kopčom. Druga opcija, ograničena na sedamdeset dva komada, dobija kućište od roze zlata, sa specijalnim anti-reflektivnim safirnim kristalom, otvorenim zadnjim delom od istog materijala, koronom i dugmadi od titanijuma sa crnim DLC slojem. Ova verzija sadrži gumeni kaiš i kopču koja je kreirana od kombinacije titanijuma i roze zlata.

Ograničena na pedeset dva komada, treća opcija sadrži kućište kreirano od 18-karatnog roze zlata, a dekorisana je svetlucavim belim dijamantima, sa antireflektivnim safirnim kristalom, otvorenom poleđinom, koronom i dugmadi od roze zlata, pri čemu je sve dekorisano belim dijamantima. Tu je takođe i gumeni kaiš sa zlatnom kopčom koja je dekorisana dijamantima. Na kraju, tu je i verzija sa kućištem napravljenim od belog zlata, koja je dekorisana sa 391 belim i crnim dijamantom, koja predstavlja definiciju premijum luksuza. Otvoreno kućište kreirano je od istog materijala, baš kao i korona i dugmad, a dolazi u kombinaciji sa gumenim kaišem i kopčom koja je dekorisana dijamantima.

Pravo Bugatti iskustvo za vaš ručni zglob

Prikaz ikoničnog Bugatti motora počinje čim se aktivira desna korona ovog časovnika. Baš kao što motor automobila dobija novi život, ovaj časovnik u sebi sadrži svoju radilicu, koja je najmanji i najkomplikovani deo ikada proizvoden, a koja pokreće klipove gore i dole pod različitim uglovima, doprinoseći celokupnoj kompleksnosti. Par turbo punjača smeštenih pored motornog bloka okreću se kada je pogon aktiviran, što definitivno doprinosi ovom fenomenalnom spektaklu.

Mehanizam je za kućište povezan na četiri mesta uz pomoć mini amortizera u Chrion stilu, dok zapravo lebdi u vazduhu – može se videti kako se pokreće gore dole. Vešanje je još jedan izazov koji je časovničarski brend morao da savlada, kreira i patentira.

Korone se nalaze na donjem delu kućišta – leva od njih podešava vreme, srednja navija mehanizam i animaciju, dok desna pokreće animaciju. Rezerve energije animacije i samog mehanizma su odvojene, ali se navijaju istom koronom.

Kao interpretacija Bugatti ikone, ovaj časovnik prirodno ostaje veran dizajnu i DNK kompanije, dok istovremeno emituje snažne emocije. Pored Jacob & Co logoa, suptilni EB Bugatti logo krasi pregradu motora.

Po prvi put ikada u svetu časovničarstva, Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon neprimetno u sebi spaja umetnost kreiranja vrhunskih automobila i vrhunskih satova.