Neprocenjiva elegancija klasičnih časovnika

Za nemački časovničarski brend, A.Lange & Sohne, 7.decembar je datum koji je upisan u istoriji…

Ferdinand Adolf Lange postavio je kamen temeljac za saksonsko fino časovničarstvo pre 175 godina, a njegov praunuk, Volter Lange, ponovo je oživeo ovaj brenda na isti datum pre trideset godina. Kako bi obeležili dve godišnjice, slanvi brend predstavio je tri časovnika – novo ograničeno izdanje Saxonia Thin i Saxonia Outsize Date sa srebrnim brojčanikom u verzijama od pink i belog zlata.

Novi Saxonia Thin model, prenosi najosnovniji model ovog brenda na sasvim novi nivo. Umesto običnog finiša na brojčaniku regularne verzije, novo limitirano izdanje dobilo je brojčanik od čistog srebra, obložen “Black Gold Flux”. Ovaj finiš se dobija upotrebom stakla koje je ispunjeno malenim fragmentima bakra. Proces je otkriven u Veneciji u 17.veku. Kućište od belog zlata sa prečnikom od 40 mm u sebi skriva Caliber L0931.1, najtanji mehanizam slavnog brenda koji dolazi sa rezervom energije koja traje tri dana. Ograničen na samo 50 komada, ovaj model koštaće vas 25.800 dolara.

Druge dve specijalne verzije predstavljaju nove varijacije Saxonia Outsize Date modela koji se pojavio 2018.godine. Novitet za ovogodišnju iteraciju je dodatak srebrnog brojčanika. Argente-obojeni brojčanik osvetljava lice sata, dajući mu elegantniji izgled. Ostatak časovnika je poprilično nepromenjen. Njegovo kućište prečnika 38.5 mm dostupno je u verziji od 18-karatnog roze zlata sa poliranom bazom i brušenim detaljima. Mehanizam koji pokreće sat baziran je na kalibru L086.1. Modifikovani mehanizam ima 286 delova, nudi rezervu energije u trajanju od 72 sata. Model od belog zlata uparen je sa crnim kožnim kaišem, dok je opcija od pink zlata kao svog savršenog pratioca dobila braon kožni kaiš. Cena ovog modela je 28.600 dolara.