Neodoljivi crveni Jaeger-LeCoultre novitet

Kako je Odri Hepbern jednom izjavila: „Postoji nijansa crvene za svaku ženu“...

Nismo sigurni za ostale, ali crvena boja koja dominira našim mislima je ona koju smo videli na novom Jaeger-LeCoultre Reverso One Red Wine. Klasični časovnik iz Reverso kolekcije prvi put je proizveden za žene tokom tridesetih godina prošlog veka, a sa sobom donosi i priču koja ga čini još interesantnijim.

Prema navodima, britanski oficir, koji je bio stacioniran u Džodpuru u Indiji tokom tridesetih, odgovoran je za ideju ikonične Reverso linije časovnika sa dva lica. Njegovi časovnici uvek su bivali oštećeni tokom polo mečeva, što je kao rezultat donelo ideju koje se niko ranije nije dosetio – jednostavnog okretanja kućišta. Danas, Reverso časovnici predstavljaju najtraženije kreacije, a ovaj novitet koji je kreiran za Watches & Wonders, ponuđen je u boji crvenog vina.

Ovaj model predstavlja osvežavajući pristup klasičnom satu koji je inspirisan prvim Reverso Lady modelom iz 1931.godine, a dobio je neverovatno atraktivnu boju i neznatno izduženije kućište. Telo časovnika kreirano je od nerđajućeg čelika, a obogaćeno je redom dijamanata koji akcentuju njegove gornje i donje ivice, dok fino iscrtane linije definišu sva četiri ćoška brojčanika. Prozračni, belo obojeni arapski brojevi deluju kao atraktivni ručno crtani detalji, koji definitivno doprinose generalnoj privlačnosti ovog modela.

Lepota brojčanika je postignuta nanošenjem višestrukih slojeva laka preko suptilnog sunray guilloche dezena, koji stvara fantastični sjaj. Kućište meri 40 x 20 x 7.9 mm, dok se u njemu nalazi kvarcni Jaeger-LeCoultre kaliber 657. Kaiš u identičnoj boji crvenog fina završava čitavu priču, dok je cena ovog modela 5.300 dolara.