Najpoznatiji Hermes časovnik inspirisan divljinom

Kanada ima veoma bogatu prirodu, dok Hermes ima veliku istoriju u kreiranju bogatih stvari...

Upravo iz tog razloga, slavni brend je bio oduševljen prekrasnom prirodom Kanade i iskoristio je njenu faunu kao inspiraciju za stvaranje jednog od svojih najlavnijih časovnika. Prvi Hermes Arceau časovnik, koga je dizajnirao Henri d’Oržini 1978.godine, savršeno se ukpala u današnje vreme, sa božanstvenom eksplozijom prirode koja je zadivljujuća u pravom smislu reči.

Arceau časovnik bio je centralna komponenta luksuzne kuće sa nekoliko varijanti koje su predstavljene tokom godina. Ovog puta, njegovo klasično okruglo kućište i zakrivljenost detalja, iskorišćeni su kao platno za prikaz veličanstvene divljine Kanade. Nazvan Arceau into the Canadian wild, ovi modeli predstavljaju neverovatne životinje koje su glavni predstavnici kanadske divljine – polarnog medveda i snežnu sovu.

Brojčanici Arceau noviteta su definitivno najupečatljiviji aspekti, koji zahtevaju najviše posla za svoju izradu. Svaki model zahteva da najbolji majstori zanata na njemu rade više od nedelju dana, prateći konture motiva, kako bi stvorili dubinu i teksturu grafike. Nakon toga, životinje i pejzaži se strateški popunjavaju nanošenjem boje.

Prekrasno kućište od belog zlata, prečnika 23.9 mm, okruženo je sa 82 blistava dijamanta. U sebi, model skriva H1912 mehanizam koji se samostalno navija, uz rezervu snage od 50 sati i vodootpornost do dubine od 3 metra.

Osim promene brojčanika, model je zadržao svoje detalje, poput kopče i zgodnog kaiša od plave kože. Za kupovinu, ovaj model će biti dostupan od septembra ove godine.