Najpopularniji Audemars Piguet model dobio nova izdanja

Skoro tri decenije nakon njegovog predstavljanja, neprikosnoveno muževni Royal Oak Offshore švajcarskog brneda Audemars Piguet, i dalje je u žiži popularnosti...

Ovog leta, samonavijajući hronograf dobio je tri nove verzije opremljene crnim keramičkim kućištima prečnika 44 mm sa raznobojnim brojčanicima, u plavoj, zelenoj i svioj boji. Prva dva dolaze sa odgovarajućim keramičkim bazama i štitnicima od titanijuma; verzija sa sivim brojčanikom, s druge strane, dolazi sa  bazom od 18-karatnog ružičastog zlata.

Svaki model je dobio Audemars Piguet potpis „Mega Tapisserie“, zajedno sa novim arapskim brojevima umesto tradicionalnih oznaka Royal Oak Offshore.

„ROO“ je od samog starta bio pionirski časovnik koji je prouzrokovao pravu buru reakcija. Sa nadimskom The Beast, model od nerđajućeg čelika prečnika 42 mm, bio je poprilično težak. Ipak, moramo imati na umu da je on predstavljen pre nego što je „trka u veličinama“ zavladala svetom horologije, ujedno otvarajući put za glomazne modele koje danas imamo priliku da vidimo.

Modeli konzervativnih dimenzija i dalje dobijaju prednost kada se radi o iskusnim kolekcionarima, ali model od 44 mm neprekidno je tražen - uvođenje tri nove verzije sugeriše da je i dalje poželjan.

Model sadrži samonavijajući kaliber 3126/3840, koji sadrži 365 komponenti i rezervu energije u trajanju od 50 sati. Noviteti koji su ovog puta predstavljeni dobili su kaiševe kreirane od gume, u koordiniranim bojama.

Dostupni ekskluzivno u buticima Audemars Piguet širom sveta, plavi i zeleni modeli prodaju se za 34.900 dolara, a zlatno izdanje za 42.900 dolara.