Na prodaju časovnik italijanske legende fudbala

Retki Patek Philippe časovnik, koji pripada fudbalskoj legendi, Fabiju Kanavaru, mogao bi da dostigne šestocifrenu cenu, kada se idućeg meseca nađe na aukciji.

Časovnik nekadašnjeg kapitena italijanske reprezentacije, sa referencom Ref.5208R, biće deo Phillip's Hong Kong Watch Auction XII početkom juna. Zarada od prodaje ovog ekskluzivnog i istorijski važnog časovnika otići će u ruke Fondacije Kanavaro Ferara.

Iako je njegova karijera završena pre više od deset godina, Kanavaro, rođen u Napulju, smatra se jednim od najboljih odbrambenih igrača decenije. Tokom dvadeset godina, igrao je za neke od najboljih timova u Evropi, uključujući Inter Milan, Juventus i Real Madrid. Ipak, ono po čemu će biti upamćen je definitivno kapitenska uloga u reprezentaciji, sa kojom je osvojio Svetski kup 2006.godine. Upravo tada, fudbalska zvezda dobila je najveće individualne sportske počasti, FIFA World Player of the Year i Ballon d'Or. Takođe, on je poslednji odbrambeni igrač koji je dobio obe titule.

Blistav poput Kanavarove biografije jeste njegov časovnik, koji je oduvek u očima brojnih svetskih kolekcionara, a koji je prvi koji kombinuje minutni repetoir, perpetualni kalendar i hronografsku funkciju sa jednim dugmetom, pri čemu svaka od komplikacija predstavlja najcenjenija dela slavnog brenda. Samo deset primeraka ovog prefinjenog časovnika proizvodi se svake godine, a veruje se da je ovaj model prvi kreiran od pink zlata.

"Počastvovani smo što nam je poverena prodaja ovog časovnika, izuzetno retkog Patek Philippe mdela, i za naše znanje, ovo je prvi put da je model sa kućištem kreiranim od ovog materijala dostupan na aukciji. Časovnik dolazi sa neverovatnim pedigreom, jer je bio u vlasništvu Fabija Kanavara, slavne zvezde sveta fudbala", izjavili su iz aukcijske kuće.

Očekuje se da će časovnik dostići cenu između 705.000 i 962.000 dolara, ali na kojoj god cifri da se čekić zaustavi, novac će otići u dobrotvorne svrhe.